Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7.οο μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ




Η δολοφονία στα Τέμπη αποδείχτηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για ένα πολύ μεγάλο τμήμα του λαού μας, ειδικά για τη νεολαία που εδώ και μια δεκαετία βιώνει μια ζωή άδικη, σκληρή, όπου τα όνειρά της μετατρέπονται σε εφιάλτες. Οι πρωτοφανείς (για τα δοσμένα και της Άρτας) κινητοποιήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, συνέπεσαν με τις κινητοποιήσεις που γίνονται στη Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στη Γερμανία και αλλού επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ δεν γνωρίζει σύνορα. Είναι ίδια και αδυσώπητη για τους λαούς που πληρώνουν με μεγάλες θυσίες την κερδοφορία και τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων. Μεγαλώνει η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι λαοί μετράνε εκατομμύρια νεκρούς από φυσικές καταστροφές, από τις πανδημίες αλλά και από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Γι' αυτά θέλουμε να συζητήσουμε. Για το πώς θα συνεχίσουμε. Πώς θα δυναμώσει το ποτάμι του αγώνα και πώς θα μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο που θα ξηλώσει την εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου και της εξουσίας που το υπηρετεί. Θα επιβάλει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Γιατί η ζωή μας δεν είναι κόστος. Η ζωή μας έχει αξία και μας αξίζει μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις συνθήκες και τα επιστημονικά επιτεύγματα της εποχής μας.
 Στόχος μας είναι, η Πρωτομαγιά να είναι ένας ακόμα μεγάλος απεργιακός σταθμός αγωνιστικής κλιμάκωσης, για τη ζωή που αξίζει στον λαό μας και στη νεολαία, για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα. Οι μέρες που ακολουθούν θα είναι μέρες αγωνιστικής δράσης και ανάτασης. Πρέπει να πάρει παλαϊκά χαρακτηριστικά η πάλη που δίνουν οι φοιτητές της Γεωπονίας στην Άρτα (μαζί με τους καθηγητές τους) για κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους, να πάρει παλαϊκό χαρακτήρα η πάλη για να είναι το νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Στις μέρες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για να βγει στην επιφάνεια όχι η παραλυτική «αναμονή» για τα παζάρια ανάμεσα στους μνηστήρες της κυβερνητικής καρέκλας, αλλά η αποφασιστική διεκδίκηση με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων που τσακίζονται στον βωμό του κέρδους.
Προτείνουμε αγωνιστική συνέχεια όλο τον Απρίλη με το σύνθημα «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία». Μας αξίζει ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.
Προτείνουμε να είναι μήνας όχι μίας επετειακής προετοιμασίας για τον γιορτασμό της 1ης Μάη, αλλά μέρες αγωνιστικής δράσης για να βγουν κυριολεκτικά μπροστά οι δικές μας ανάγκες για σταθερή δουλειά, για εισόδημα για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας, για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, Υγεία, Παιδεία, Πολιτική Προστασία κ.τ.λ. 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: