Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΙ.Κ.Η.
Συνάδελφε/ισσα,
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των  εργαζομένων στην ΒΙ.Κ.Η. για τις απολύσεις που έχουν γίνει αλλά και για το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που επικρατεί στον εργοστάσιο.
Η εργατική τάξη της πόλης μας στενάζει κάτω από το καθεστώς των πολύμηνων καθυστερήσεων στην πληρωμή των δεδουλευμένων και την κάνει να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις τέτοιων παραδειγμάτων σε όλη την Ελλάδα.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον κλάδο του εμπορίου. Τα είδαμε πρόσφατα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Δουλειά εντατικοποιημένη, εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ρεπό και άδειες.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι απέναντι μας έχουμε την εργοδοσία, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια στο εργοστάσιο της ΒΙ.Κ.Η. έβγαζε τεράστια κέρδη από τις πλάτες των εργαζομένων. Όλη αυτή την κατάσταση την έχουν βοηθήσει και στηρίξει η εκάστοτε κυβερνήσεις και αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Εκτός του ότι υποβαθμίζει το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας, μιλώντας για «ακραίο φαινόμενο», παρουσίασε ένα πρόγραμμα στης Ε.Ε. (ΕΣΠΑ) για την υποστήριξη "εγκλωβισμένων" εργαζομένων», που στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για πρόγραμμα απαλλαγής των επιχειρηματιών από την υποχρέωση να πληρώσουν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα, απαλλαγής από αποζημιώσεις των εργαζομένων και απόδοση όλων των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Να γυρίσουμε τις πλάτες σε φωνές που μας καλούν σε αναμονή και στο ότι δεν γίνεται τίποτα με τους αγώνες!
Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα

Όλοι στο συλλαλητήριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 17:30 Πλ. Κιλκίς

 ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!!!

Άρτα 01/02/2018                                                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: