Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφε/ισσα,

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταδικάζει την πρωτοφανή βία και τις συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market In» στα Γιάννενα την Τετάρτη 29 Νοεμβρη.  Συνέλαβαν και χτύπησαν εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα μηνών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.
Το σημερινό χτύπημα των δυνάμεων καταστολής έρχεται ως συνέχεια στο ανθρωποκυνηγητό και την αυτόφωρη διαδικασία που κινήθηκε πρόσφατα ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις μέσα στα σπίτια τους.

Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες!!!

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέδειξε πώς εννοεί τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως τη “δικαιοσύνη” και τις δυνάμεις καταστολής για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους για να επιβάλλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Το γεγονός ότι χτύπημα κατά απεργών - εργαζομένων και συνδικαλιστών έγινε σε απεργία κηρυγμένη από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αποτελεί επίσης μια επιπλέον απόδειξη για το πώς επιδιώκει η κυβέρνηση να “κλείσει την αξιολόγηση”, ποινικοποιώντας τους εργατικούς αγώνες και ξηλώνοντας το δικαίωμα στην απεργία.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να συναντηθούν με την αλληλεγγύη και τις κινητοποιήσεις όλου του λαού. Να δοθεί βροντερή απάντηση με την επιτυχία της πανεργατικής - πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη».
  • Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!
  • Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
  • Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον "Καρυπίδη", να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».




Άρτα 30/11/2017                                                                                Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: