Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Συμμετοχή στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο

30/1/2017
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00 ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας  χαιρετίζει και συμπαραστέκεται στους αγρότες της περιοχής που με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και μπροστάρη την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Άρτας έχουν βγει στον αγώνα και έστησαν μπλόκο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της ΕΕ μέσω της ΚΑΠ.
Την ίδια ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δίνουν την μάχη για επιβίωση,  οργανώνουν τον αγώνα τους για να αντισταθούν ενάντια στους νέους φόρους και τα χαράτσια, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους,  ενάντια στο αυξημένο κόστος παραγωγής, ενάντια στους νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, η εργατική τάξη είναι αντιμέτωπη με το χτύπημα στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις ΣΣΕ, στα εργασιακά δικαιώματα γενικότερα.
Η εργατική τάξη δίνει το δικό της αγώνα για την επιβίωση. Έναν αγώνα που είναι κοινός με τον αγώνα των αγροτών, γιατί κοινή είναι και η αιτία που γεννά τα προβλήματα και των αγροτών και των εργατών και των αυτοαπασχολούμενων. Και δεν είναι άλλη από  τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τους ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους στη παραπέρα κυριαρχία τους στην αγορά και  τον εξοβελισμό των φτωχών αυτοαπασχολουμένων και των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργατοϋπαλλήλων. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο.
Οι κοινοί αγώνες που δώσαμε με τις γενικές απεργίες, το μεγαλειώδες πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο και την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα μπροστά στο νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, μπορούν να αποτελέσουν το παράδειγμα, να ενισχύσουν τη συμμαχία εργατών-αγροτών-μικρών επαγγελματιών. Να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.
Ήδη ξεκίνησε η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι.
Μόνο συμμαχώντας ενάντια στον κοινό μας εχθρό, εργατική τάξη – φτωχή αγροτιά – μικροί ΕΒΕ, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που μας κάνει πιο δύσκολη τη ζωή. Μόνο έτσι, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας, μια ζωή που την σχεδιάζουμε εμείς, με βάση τις ανάγκες τις δικές μας κι όχι με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.


                                                                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ            

Δεν υπάρχουν σχόλια: