Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr/                 e-mail: seyartas@gmail.com
25/1/2017
- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συνάδελφε εργαζόμενε στο Μαρινόπουλο:
    Η έκδοση της απόφασης σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ “Μαρινόπουλου” και “Σκλαβενίτη”, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν σημαίνει το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.
    Η όποια συμφωνία δεν αποτελεί “σανίδα σωτηρίας” για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Το αρχικό κείμενο περιλάμβανε μια σειρά σημεία, όπως τα κλαδικά σωματεία ανέδειξαν, που εξασφαλίζουν στη νέα εταιρεία, που θα προκύψει από την έγκριση της εξαγοράς από το δικαστήριο, λυμένα χέρια ώστε να χειροτερεύσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις του προσωπικού.
    Μεγάλες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη έχει το ¨Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – DIA¨  που δίνουν μάχη για την προώθηση των επιδιώξεων και στόχων των εργοδοτών.   Επιδιώκουν να έχουν τους εργαζόμενους στη γωνία, θεατές των εξελίξεων, να εξασφαλίσουν τη συναίνεση τους για την απληρωσιά και για όποιες άλλες εξελίξεις θα υπάρξουν.
Ούτως ή άλλως γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα σχέδια της εργοδοσίας.
    Γνώριζαν εξ αρχής κάθε κίνηση της εργοδοσίας και όχι μόνο τη γνώριζαν αλλά και συναινούσαν πίσω από κλειστές και ανοιχτές πόρτες. Ξεκαθάρισαν με κάθε τρόπο με ποιανού το μέρος είναι.
    Έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν κλαδικά σωματεία που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ότι ευθύνονται για την καθυστέρηση την απόφασης του δικαστηρίου και κατ 'επέκταση τη μη καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκέμβρη.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
    Τώρα υπάρχει πιο πολύ ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, συσπειρωμένοι στο κλαδικό σωματείο, συστήνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί τους συναδέλφους στα σούπερ μάρκετ "Μαρινόπουλος" να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει το σωματείο μας την Κυριακή 29 Γενάρη, στις 18.00 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας για να οργανώσουμε τη δράση μας από εδώ και πέρα. Να βάλουμε στο προσκήνιο τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες.



                                                                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ            

Δεν υπάρχουν σχόλια: