Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες
Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι «περίφημες» διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου που βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαπραγματεύσεις που γίνονται για να συμφωνήσουν πόσα ακόμη θα χάσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα και πως θα βγουν κερδισμένοι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές.
Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή με τα κακοπληρωμένα προγράμματα, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις και στις ανάγκες μας.
Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων  "πρωτογενών πλεονασμάτων" .
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους
Πάνω στα αποκαΐδια, χτίζουν τη μελλοντική ανάκαμψη των κερδών τους πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών κατακτήσεων. Θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, εργάτες με αλυσίδες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού, οι διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση των κερδών τους.
 Σπέρνουν πάλι ψέματα και αυταπάτες, ότι η διαπραγμάτευση γίνετε για το καλό μας! Η  κυβέρνηση, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο  επιζητούν τα μνημόνια διαρκείας έχουν σύμμαχο τους τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό για να μην αντιδράσουμε, να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, μας θέλουν στην αδράνεια, το συμβιβασμό στη μοιρολατρική αποδοχή της βαρβαρότητας.
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη, δεν θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας.
Έχουμε χρέος να παλέψουμε για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας. Χρειάζεται τώρα, να δυναμώσει η αγωνιστική δράση από κάθε σωματείο, από κάθε χώρο δουλειάς, η οργάνωση της απάντησης σε παλιά και νέα μέτρα, η αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τα παζάρια τους από την ανάκαμψη και την κανονικότητα που μας ετοιμάζουν. Δεν θα μας επιστρέψουν τα δικαιώματα μας, τους μισθούς μας, τις συντάξεις.
Ότι κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, το κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτε. Μόνο ο οργανωμένος, ταξικά προσανατολισμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και κατακτήσεις στο σήμερα, μπορεί να βάλει τις βάσεις για ριζικές αλλαγές προς όφελος μας.
Όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι να ορθώσουμε τοίχος. Να απαιτησούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας – τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ
 ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!


Άρτα 14/2/17                                                                                 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: