Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-6-2016 ΣΤΟ ΕΚΑ ΑΡΤΑΣ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ
Όλοι και όλες στη σύσκεψη την Πέμπτη 30 Ιουνίου 9.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με θέμα: «Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων».
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
«Στον αέρα» και με τη «βούλα» βρίσκονται πλέον οι περίπου 12.000 εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαρινόπουλος» πανελλαδικά, μετά την αίτηση που κατέθεσε η εταιρεία για την υπαγωγή της σε άρθρο του πτωχευτικού κώδικα. Η εξέλιξη αυτή φέρνει χιλιάδες οικογένειες αντιμέτωπες με την απειλή της ανεργίας, ενώ έχουν προηγηθεί μειώσεις μισθών και κόψιμο επιδομάτων, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, καθυστερήσεις και τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Άφαντη η εργοδοσία
Ενώ η συζήτηση για την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα αναβλήθηκε για την Παρασκευή 1η Ιούλη από το Πρωτοδικείο, η επιχείρηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ενημέρωση των υπαλλήλων της. Αλλά και το υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του, ενημέρωσε χτες ότι απλά «παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και, ιδιαίτερα, στην εταιρεία "Μαρινόπουλος ΑΕ" για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της».
ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο "Μαρινόπουλος", οι μεγαλέμποροι, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι. Οι εργαζόμενοι να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων, το κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία. Να συγκροτήσουν Επιτροπή Αγώνα σε κάθε κατάστημα, που να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.
Μόνο η οργάνωσή μας μπορεί να σπάσει το φόβο!
Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
·         Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο "Μαρινόπουλος" να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους.
·         Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
·         Σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 99 ή στα άρθρα 106Α, 106Β, προσαρμόζουμε άμεσα τις διεκδικήσεις μας, διασφαλίζοντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κ.λπ.).
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματά μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα. Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσά μας.
Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε άλλες περιοχές!
Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 30 Ιουνίου 9.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με θέμα: «Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και η απάντηση των εργαζομένων».
Το κλαδικό σωματείο μαζί με τους εργαζομένους στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας και αγωνιστικά τις διεκδικούμε.

Άρτα, 29 Ιούνη 2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: