Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Μπροστά στο ερώτημα ή με την εργοδοσία ή με τους εργαζόμενους πέφτουν οι μάσκες!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

Μπροστά στο ερώτημα ή με την εργοδοσία ή με τους εργαζόμενους πέφτουν οι μάσκες!

«Tο Σωματείο μας δεν έχει προκηρύξει για αύριο καμία απεργία ή στάση εργασίας. H Διοίκηση»
Αυτό το sms έστειλε η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου του «Μαρινοπούλου» στα κινητά τηλέφωνα των εργαζόμενων την Τρίτη το βράδυ, παραμονή της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει τα κλαδικά σωματεία της Αττικής με τις Επιτροπές Αγώνα που συγκροτήθηκαν στην επιχείρηση.
Με αυτήν την προκλητική απεργοσπαστική κίνηση το επιχειρησιακό σωματείο εχθρεύεται τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα, δίνοντας για άλλη μια φορά τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην εργοδοσία, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και με την απειλή να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στο δρόμο.
Την ώρα που επιτακτικά από την ίδια τη ζωή μπαίνει το ερώτημα αγώνας για τα δικαιωματά μας ή υποταγή και εξαθλίωση είναι που πέφτουν οι μάσκες και πιο καθαρά αποκαλύπτονται στα μάτια των εργαζομένων οι πραγματικές προθέσεις, οι φίλοι και οι εχθροί των εργαζομένων.
Η πλειοψηφία λοιπόν του επιχειρησιακού σωματείου στις επιχειρήσεις «Μαρινοπούλου» παράλληλα με τη στάση αναμονής που καλεί τους εργαζόμενους να κρατήσουν την ώρα που “τρέμει” η γη κάτω από τα πόδια τους, την ελλιπή ή και στρεβλή ενημέρωση των εργαζόμένων περί διασφάλισης των δεδουλευμένων τους την ώρα που το μόνο που διασφαλίζεται με το εξώδικο της επιχείρησης είναι η προσπάθεια (!) για την καταβολή τους, κάνει ένα βήμα παραπέρα. Καλεί τους εργαζόμενους σε απεργοσπασία, παραίτηση από τη συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας, όπως αποφάσισαν τα κλαδικά σωματεία του χώρου στην Αττική!
Είναι λοιπόν ώρα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπέρασμα ιδιαίτερα από την πείρα του τελευταίου διαστήματος και να συσπειρωθούν γύρω από το ταξικό σωματείο μας, ενωμένοι να μπουν μπροστά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την καταβολή των δεδουλευμένων και ότι απορρέει από αυτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια: