Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ (28/6/2016) ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Όλοι στη σύσκεψη την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 8.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με θέμα: «ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και η απάντηση των εργαζομένων»
Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στα καταστήματα Μαρινόπουλος ΑΕ

  Οι εξελίξεις που δρομολογούνται στην επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με το μπαράζ δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν απαιτούν από όλους εμάς να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, σε αγωνιστική διεκδίκηση.
  Οι ανταγωνισμοί που κορυφώνονται στον κλάδο του εμπορίου και όχι μόνο, οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις, τα ιδιωτικά συμφωνητικά με προμηθευτές, οι δανειοδοτήσεις της εταιρείας, δεν αφορούν τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.
  Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, η ομαλή καταβολή των μισθών, τα εργασιακά δικαιώματα και όχι οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων που έχουν στήσει χορό στις πλάτες μας, στο άγχος και την αγωνία μας για το αύριο.
  Χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση από την εργοδοσία, οι χιλιάδες εργαζόμενοι βομβαρδίζονται από πληροφορίες για πιθανή ένταξη της εταιρείας σε κάποιο άρθρο ¨εξυγίανσης¨ ή πτώχευσης, όπως το άρθρο 99 ή το 106β, ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές.
  Πρόσθετη ανησυχία μας δημιουργεί η συνεχής έλλειψη βασικών εμπορευμάτων σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας, τα άδεια ράφια - η κεντρική αποθήκη είναι άδεια - η έλλειψη αντικειμένου εργασίας,  σύνηθες φαινόμενο η καθαριότητα και οι επιδιορθώσεις – αναστηλώσεις των άδειων καταστημάτων, από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
  Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον όμιλο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, πλήρωσαν με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξη της εταιρείας και τα χρόνια της υψηλής κερδοφορίας του και την εποχή της κρίσης με μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, κλεισίματα καταστημάτων, μαζικές απολύσεις και το τελευταίο διάστημα  με καθυστέρηση της καταβολής του μισθού τους που γίνεται τμηματικά σε 3 δόσεις.

  Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
  Λύση δεν είναι να κλείσουν κάποια μαγαζιά, να απολυθούν κάποιοι εργαζόμενοι για να κρατήσουν την δουλειά τους κάποιοι άλλοι.
  Λύση δεν είναι η αναμονή, ο εφησυχασμός ότι «όλα θα πάνε καλά», οι εργαζόμενοι έχουμε πικρή εμπειρία από την πτώχευση αλυσίδων όπως: SPRIDER, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, ΑΝΤΛΑΝΤΙΚ κ.α.
 Λύση δεν είναι να βάλουν οι εργαζόμενοι πλάτη για άλλη μια φορά είτε στην πτώχευση, είτε στην εξυγίανση, πείρα πλέον υπάρχει και από αλλά σουπερ μάρκετ όπως η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ που είναι σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99, χρεωστάει μισθούς 5 μηνών σε 1.400 εργαζόμενους και επικαλείται τα χρέη από τον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ για την κατάσταση που βρίσκεται.
 Λύση δεν είναι να περιμένουμε το «μάννα εξ ουρανού» δηλαδή ποιος επιχειρηματίας θα επενδύσει  εξαγοράζοντας την εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, συνεχίζοντας την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, την εντατικοποίηση της δουλειάς, το κλείσιμο καταστημάτων, τις απολύσεις, την μισθοδοσία σε δόσεις.

Μόνο οι εργαζόμενοι παίρνοντας την υπόθεση στα δικά τους χέρια μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε εξέλιξη.  Μπορούν και έχουν την δυνατότητα να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, γιατί αφορούν την ζωή τους, το μέλλον τους, την ζωή των παιδιών τους, είμαστε χιλιάδες, έχουμε την δυνατότητα, έχουμε την πείρα να παρέμβουμε, να ξεσηκωθούν συνειδήσεις.
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ
Στη επίθεση εργοδοσίας – κυβέρνησης απαντάμε με οργάνωση σε κάθε κατάστημα με δημιουργία επιτροπής αγώνα, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία του νομού γιατί οι εξελίξεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ μας αφορούν όλους.
Η εργοδοσία έχει σύμμαχο την σημερινή κυβέρνηση που νομοθέτησε τη ζούγκλα και την ονόμασε παράδεισο, τη «δίκαιη ανάπτυξη» που θα οικοδομηθεί πάνω στην αύξηση της εκμετάλλευσης και τις εξαθλίωσης των εργαζόμενων.
Η εργοδοσία έχει επίσης σύμμαχο και την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου που καλλιεργεί την αναποτελεσματικότητα των αγώνων, την απαξίωση τις συνδικαλιστικής δράσης.  Με την στάση της έχει βοηθήσει  τα σχέδια της εργοδοσίας, από κοινού καλλιεργούν κλίμα αναμονής και εφησυχασμού στους εργαζόμενους.

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 28 Ιουνίου 8.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας με θέμα: «ενημέρωση για τις εξελίξεις στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ και η απάντηση των εργαζομένων»
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Τα κλαδικό μας σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων και αγωνιστικά τις διεκδικούμε.


                                                        Άρτα, 23 Ιούνη 2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: