Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει τη δίωξη του Β. Συρίγου

 

Το Εργατικό κέντρο Άρτας, καταγγέλλει τη δίωξη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Βάλσαμου Συρίγου, γιατί μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες εμπόδισε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας.
Όπως αναφέρει το ΕΚΑ «Έχουν την αυταπάτη ότι με τέτοιες ενέργειες, θα τρομοκρατηθούν τα Συνδικάτα, για να μην αντιδράσουν στους πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς που έρχονται το επόμενο διάστημα», ενώ προσθέτει:
«Δεν είναι τυχαίο γεγονός. Αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων άθλιων μεθοδεύσεων όπως η απόλυση δύο Προέδρων Σωματείων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων δεκάδων εργαζομένων, όπου τα ΜΑΤ έχουν αναλάβει το ρόλο του θυρωρού. Είναι η συνέχιση των διώξεων που ξεκίνησαν με την δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, που σέρνεται στα δικαστήρια για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων. Οι εργαζόμενοι απαντούν με ένταση των αγώνων τους, με μαζική συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: