Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣΤα κέρδη τους, οι νεκροί μας. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της 6ης  ΜΑΙΟΥ 2021 

Με την συμμετοχή δεκάδων αντιπροσώπων και μελών διοικήσεων των σωματείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/4/2021, η σύσκεψη που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, για την προετοιμασία της πρωτομαγιάτικης απεργίας που θα γίνει στις 6 Μάη με συγκέντρωση στις 10.οο π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στην πόλη της Άρτας. Ομόφωνα ενέκριναν την απόφαση της Διοίκησης του Ε.Κ.Α., γι απεργία στις 6 του Μάη, και τα σωματεία ανέπτυξαν τα δικά τους  σχέδια παρεμβάσεων στους χώρους ευθύνης τους, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 19/4/2021. 

Η κόκκινη γραμμή που διαπέρασε τη σύσκεψη, ήταν ότι στον πόλεμο που δεχόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι, θα απαντήσουμε με ένταση της ταξικής πάλης, με πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να παραδοθούμε στις ορέξεις του κεφαλαίου. 

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την πανδημία που τη βιώνει στη ζωή του το 95% των κατοίκων της χώρας μας και ποιο έντονα η περιοχή μας. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, έμποροι  βιώνουν την χειρότερη ίωση που χτυπάει τα εισοδήματα τους, τα δικαιώματα τους, τις ανάγκες τους. Η πανούκλα του νέου νομοσχέδιο που ετοιμάζεται δεν έρχεται να ισοπεδώσει μόνο κατακτήσεις αιώνων, αλλά κάθε έκφραση της ζωής των εργαζομένων.   Σ’ αυτή την πανδημία της επίθεσης που δεχόμαστε, η μόνη απάντηση, το μόνο εμβόλιο, είναι ο οργανωμένος αγώνας, για την ανατροπή. Σε αυτή την κατεύθυνση η σύσκεψη έστειλε ολοκάθαρο μήνυμα σα κυβέρνηση και εργατοπατέρες. Αρμόδιοι για την κήρυξη της απεργίας είναι οι εργάτες. ΟΙ «πλύστρες» της εργοδοσίας, μπορούν να κάνουν όσες διακοπές θέλουν.  Νύχτωσαν μακρυά, αν πιστεύουν ότι θα διασωληνώσουν τα δικαιώματα μας, και θα βάλουν τη ζωή μας στα ράντζα της ανεργίας, της απάνθρωπης εκμετάλλευσης, της στέρησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος. 

Μετά την ομόφωνη υιοθέτηση της απόφαση του Ε.Κ.Α., ακολούθησε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αιμοδοσία που διοργανώνεται το Σάββατο 24 Απρίλη από τις 9.οο π.μ. έως τις 2.οο μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, και εγκρίθηκε η επεξεργασία προγράμματος για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: