Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ!

  


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

Φέτος συμπληρώνονται 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών τουΣικάγο για την καθιέρωση του 8ωρου που έγινε το σύμβολο του αγώνα των εργατών σε όλο τον κόσμο.

Μέσα στο φετινό Μάη η κυβέρνηση προχωράει στην επαναφορά της 10ωρης εργασίας για την ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, για να γυρίσει τον τροχό της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Φέρνει το νομοσχέδιο που κρατάει από το Νοέμβρη στο συρτάρι του Υπουργείο Εργασίας και του οποίου τις διατάξεις βαφτίζει μάλιστα «φιλεργατικές» ενώ είναι «φωτιά και κόλαφος» για τους εργαζόμενους. Η κατάργηση του 8ωρου προπαγανδίζεται ως «καινοτομία» που θα διευκολύνει τους εργαζόμενους να έχουν μέχρι και 4ημερη εβδομάδα κι ας δουλεύουν «ήλιο με ήλιο» και μάλιστα χωρίς πρόσθετη αμοιβή.

Με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται η Κυριακάτικη αργία και αυξάνεται το όριο των υπερωριών σε μια σειρά από κλάδους ενώ βάζει παραπέρα εμπόδια στη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ξεχωριστή! Κλείνουμε ένα χρόνο από την περσινή οργάνωση της ιστορικής Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα όπου μέσα σε συνθήκες πανδημίας με την οργανωμένη απειθαρχία στείλαμε το μήνυμα στην κυβέρνηση αλλά και σε όλο τον κόσμο πως και «τα καλυμμένα στόματα, έχουν φωνή».

Η κατάσταση αποδεικνύει στην πράξη πως τα μέτρα και τα πρωτόκολλά τους είναι πρωτόκολλα θανάτου. Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η επιχειρήσεις στα SM αρνούνται να λάβουν ουσιαστικά μέτρα, παρά τους δύο νεκρούς, παρά τους χιλιάδες νοσούντες. Δεν παίρνονται από την εργοδοσία και το κράτος τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.

Συνεχίζουν να μην υπάρχουν σε σταθερή βάση γιατροί εργασίας στους χώρους δουλειάς και ιδιαίτερα στις αποθήκες και στα καταστήματα που συγκεντρώνουν εκατό και πλέον εργαζόμενους.

Κρύβονται πίσω από τα πρωτόκολλά τους. Οι ιχνηλατήσεις που κάνουν είναι γέλια και για κλάματα. Μπρος το κέρδος αρνούνται να κλείσουν τα καταστήματα που προκύπτουν κρούσματα, φέροντας την αποκλειστική ευθύνη για τη συρροή που παρατηρείται σε πολλά καταστήματα

Κλείνουμε ένα χρόνο που με την αποθέωση της ατομικής ευθύνης, δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής με αποτέλεσμα να θρηνούμε πλέον εκατομμύρια νεκρούς παγκοσμίως.

Κλείνουμε ένα χρόνο με μάχες για την προστασία της υγείας μας, της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας, με μάχες για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μάχες που αν δεν είχαμε δώσει η κατάσταση σήμερα θα ήταν ακόμα πιο τραγική.

Η κυβέρνηση εγκληματεί έχοντας μετατρέψει το σύστημα υγείας σε σύστημα υγείας «μιας νόσου» με τραγικές συνέπειες σε χρόνιους πάσχοντες και αύξηση της θνητότητας από άλλες νόσους. Με ασθενείς να αντιμετωπίζονται από μη ειδικούς.

Εγκληματεί γιατί με τις παλινωδίες της οι νεκροί ξεπέρασαν τους 9.000!!!

Κι ενώ οι εργαζόμενοι δίνουμε τις μάχες μας, η ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ με τους εργατοπατέρες της να λένε πως «οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους» και να χαρακτηρίζουν την τελευταία Πανεργατική Απεργία της 26ης Νοέμβρη «γελοιότητα» αρνήθηκε επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών όλων των παρατάξεων για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά, απεργιακά στις 6 Μάη. Ουσιαστικά εναρμονίστηκε με την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για μέρα εορτασμού την Τρίτη του Πάσχα, ως επέκταση δηλαδή των αργιών, εκφυλίζοντας τον Απεργιακό χαρακτήρα αυτής της μέρας.

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτές τις δυνάμεις που είναι ταγμένες με τα συμφέροντα της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Στις 6 Μάη οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε βροντερή απάντηση στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: