Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Καταγγελία σωματείου για απόλυση εγκύου

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
email: seyartas@gmail.com                                    
Καταγγελία
Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταγγέλλει την επιχείρηση MyMarket του ομίλου Metro για τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης, που κάλυπτε πάγιες ανάγκες, που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εργαζόταν στο κατάστημα της επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη.
Η μη ανανέωση της σύμβασης έγινε απροκάλυπτα λόγω της εγκυμοσύνης, καθώς συνιστά μισθολογικό κόστος και η συναδέλφισσα δεν θα ήταν «αποδοτική» για την επιχείρηση. Την παρότρυναν να ξαναέρθει για δουλειά αφού γεννήσει και αν υπάρχει θέση να την ξαναπροσλάβουν. Με λίγα λόγια αν θέλετε δουλειά, μην κάνετε παιδιά!

Απαιτούμε να γυρίσει πίσω στη δουλειά της η συναδέλφισσα που σε λίγο καιρό θα γίνει και μητέρα. Με σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας της. Αορίστου χρόνου, πλήρης απασχόλησης και με τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όσον αφορά την προστασία της μητρότητας.

Δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο τη συναδέλφισσα. Είναι αγώνας που μας αφορά όλους. Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως και πολλές του κλάδου στην περιοχή μας, αξιοποιεί όλους τους αντεργατικούς νόμους για να έχει εργαζόμενους φθηνούς και ευέλικτους. Ο σκληρός ανταγωνισμός και στον κλάδο των τροφίμων έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων, την εξαγορά ή συγχώνευση όποιων μπορούν να αποφέρουν κέρδη, να μαζεύεται δηλαδή η αγορά σε λιγότερα χέρια, όπως έγινε και στην περίπτωση της εξαγοράς του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη. Και φυσικά τον ανταγωνισμό τους τον πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και σε όλους τους κλάδους,

Αυτή είναι η ανάπτυξη για τα αφεντικά. Πολλές επιχειρήσεις έχουν παρουσιάσει  τεράστια κερδοφορία, ανοίγουν νέα καταστήματα, επεκτείνονται, το κατορθώνουν αυτό πάνω στο δικό μας ιδρώτα και τη δική μας δουλειά.  Δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματά μας!
Περνάμε στην αντεπίθεση!

Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο. Ελάτε σε επαφή με το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Άρτας, μη μένετε μόνοι σας απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Συμμετέχουμε στην Απεργία στις 7 Μάη στο Εμπόριο!
Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία στις 17 Μάη!
Τέρμα πια οι θυσίες μας για τα κέρδη τους!

Άρτα 03/05/2017                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: