Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Ε.Κ.Α για την Απόλυση του Προέδρου του Σωματείου μας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

To Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Συνεταιρισμού Υδραυλικών Άρτας που παραμονές εορτών προχώρησε σε εκδικητική απόλυση του συναδέλφου μας Δημήτρη Λύκκα, προέδρου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Άρτας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.
Η απόλυση ήρθε μια μέρα μετά την απαίτηση του συναδέλφου μας, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης το δώρο των Χριστουγέννων την τελευταία μέρα της προθεσμίας 21 Δεκέμβρη, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, αφού πρώτα η επιχείρηση είχε ενημερώσει πως θα πάρετε το δώρο στα μέσα Γενάρη. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι ένα μήνα και δεν έχουν πάρει το επίδομα άδειας με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κάνουν γιορτές!
Η απόλυση έγινε με σκοπό να επιβάλλουν οι εργοδότες «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς για να μπορούν ανενόχλητοι να καταπατούν ωράρια, εργασιακές σχέσεις, να αφήνουν για μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους χωρίς να υπάρχει αντίδραση. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη σε μια περίοδο που βρίσκεται στα σκαριά ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που συζητούν σε αντιδραστικό πλαίσιο για τα νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας, του αγώνα.
Έρχεται λίγο πριν το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, όπου η κυβέρνηση μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου που ψήφισαν τα μνημόνια, θα προσπαθήσουν να περάσουν νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων για το χατίρι των εργοδοτών. Μέτρα για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις.
Σε παρέμβαση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην επιχείρηση από εκπρόσωπους σωματείων και άλλους εργαζόμενους για να παρθεί πίσω η απόλυση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού απείλησε με νέες απολύσεις, ενώ στην συνέχεια κάλεσε την αστυνομία για να μας τρομοκρατήσει.
Είναι πολύ γελασμένοι εάν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πόλη μας, τα σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη τη χώρα να καταδικάσουν την εκδικητική απόλυση και την απαράδεκτη στάση του πρόεδρου του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Δε θα σταματήσουμε εάν δεν παρθεί πίσω η απόλυση!


ΑΡΤΑ 23/12/2016                                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: