Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΕΚΑ

 

Αποφασιστική απάντηση και στο ύψος της τρίχρονης δράσης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, έδωσαν οι εργαζόμενοι στην επίθεση που εξελίσσεται σε βάρος των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Απαντώντας ηχηρά στα αντικλεπτικά που έβαλαν στις παιδικές τροφές, στη σαπίλα της καπιταλιστικής οικονομίας, οι εργαζόμενοι «κλείδωσαν» τον ταξικό προσανατολισμό του Ε.Κ.Α. με ηχηρή και ομόθυμη κλειδαριά, δίνοντας για πρώτη φορά στα χρονικά το 100% των ψήφων, στο ψηφοδέλτιο της «Ταξικής Ενότητας». Αυτή είναι η δυνατή απάντηση των εργαζόμενων της Άρτας στην προσπάθεια να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου», να χειραγωγήσουν τα συνδικάτα και την ταξική πάλη.
Συγκεκριμένα στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Άρτας, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Γενάρη 2023, η «Ταξική Ενότητα» συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων εκλέγοντας και τα 11 μέλη της διοίκησης, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στην δράση του εργατικού κέντρου, στον ταξικό προσανατολισμό του. Σήμερα με πιο ενισχυμένα τα σωματεία μας, με αυξημένες δυνάμεις σε όλους τους χώρους των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Άρτας, θα αποτελέσει «ζωντανή» απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι οι άνεργοι και οι οικογένειες τους, έχουν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια τους να αντιμετωπίσουν την πολιτική του κεφαλαίου και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν και την υλοποιούν.
Η ύπαρξη και δράση, του Ε.Κ.Α. και των πρωτοβάθμιων σωματείων του, με ταξικό προσανατολισμό, είναι εγγύηση για τις νικηφόρες μάχες και τα αποτελέσματα τόσο για το σήμερα, όσο και για το αύριο που έχουμε ανάγκη όλοι οι εργάτες, όλοι όσοι βλέπουμε τη ζωή μας να τσαλαπατιέται για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα και οι απαιτήσεις της πλουτοκρατίας. Με το συνέδριο μας επιβεβαιώνουμε την απόφασή μας, να αγωνιστούμε μέχρι την τελική νίκη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των λίγων.
Η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τετάρτη 25/1/2023, μετά από πρόσκληση που υπογράφεται από την πρώτη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο, Λαμπρίνα Σκορίλα.
Στη νέα διοίκηση εκλέχτηκαν με αλφαβητική σειρά, οι παρακάτω συνάδελφοι:
1. Γάλλιος Γιάννης
2. Κατσαρός Αλέξης
3. Κυρτσιάς Παναγιώτης
4. Κώτσης Πάνος
5. Λύκκας Τάκης
6. Μαλτέζος Χρήστος
7. Ντοκομές Γιώργος
8. Σκορίλα Λαμπρίνα
9. Σταμούλης Κώστας
10. Στασινός Νίκος
11. Χήρας Βαγγέλης
Ο μέχρι τώρα πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Άρτας, Γιώργος Αλιφτήρας, περάτωσε τη θητεία του, λόγω συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: