Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Μαζική η απεργιακή κινητοποίηση στην Άρτα (ΦΩΤΟ)


Με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Άρτα, εκατοντάδες εργαζόμενοι και με πρωτοφανή συμμετοχή της νεολαίας, τίμησαν αγωνιστικά με απεργία την αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σικάγο, προσπερνώντας τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, δίνοντας με σαφήνεια το μήνυμα ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά.

Από νωρίς το πρωί κατέφθαναν στο χώρο της συγκέντρωσης τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, με ξεχωριστή ίσως την παρουσία του Σωματείου Επισιτισμού, που με τη συμμετοχή της νεολαίας, έδωσε τον τόνο σε όλη τη συγκέντρωση και πορεία. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με εργατικό τραγούδι από τους νεολαίους του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που ετοιμάζουν Παράρτημα και στην Άρτα. Χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων, Νίκος Μάζης.

Στη συγκέντρωση ξεχώρισε το αφιέρωμα που ακολούθησε για τους δύο νεκρούς την περασμένη χρονιά, τον Χρήστο Ζορμπά που σκοτώθηκε στο «Ήπειρος» και του 18χρονου ταχυμεταφορέα, Γιώργου Γούντζα, που σκοτώθηκε σε ώρα εργασίας, σε τροχαίο. Ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος του Φώτη Αγγουλέ από τη μαθήτρια του Γυμνασίου Μαρία Αρχιμανδρίτη και στη συνέχεια το μουσικό συγκρότημα έπαιξε το «Μοιρολόι» της Μαρίας Φαραντούρη. Το αρχικό «πάγωμα» μετατράπηκε σε έκρηξη οργής, για τα ματωμένα μεροκάματα της εργατικής τάξης, για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι τον περασμένο χρόνο. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πάνο Κώτση, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

Με συνθήματα όπως «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα εργατιά», «Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα εργατών», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο - Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο», «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απάντηση των εργατών», έστειλαν το μήνυμα καθαρά και δυνατά πως οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο. Η ελπίδα σήμερα ζωντανεύει στους συνεχείς και καθημερινούς αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι, στη σύγκρουσή τους με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους.

Αναδείχτηκε η ανάγκη της συνέχισης της πάλης μας για νέες διεκδικήσεις, για ανάκτηση των δικαιωμάτων που χάθηκαν. Τις επόμενες μέρες το Εργατικό Κέντρο θα πυκνώσει τις συζητήσεις, τις συνελεύσεις και συσκέψεις στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, αμφισβητώντας έμπρακτα την κυριαρχία των εκμεταλλευτών και την εξουσία τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια: