Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

ΕΚΑ:Σε θέσεις μάχης ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα



Χωρίς ανάπαυλα τα συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη μετά τον πρόσφατο μεγάλο απεργιακό σταθμό της 6ης Μάη. Μπαίνουν μπροστά, σχεδιάζουν άμεσα τις παρεμβάσεις τους και με επεξεργασμένη επιχειρηματολογία κατά κλάδο και χώρο δουλειάς προχωρούν στην ενημέρωση όλων των εργαζομένων, εξηγώντας γιατί το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αιτία πολέμου για το εργατικό κίνημα.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν από τώρα μεγάλα συλλαλητήρια την επόμενη μέρα της δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου, με αίτημα: «Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα». Αλλά και τη συνέχεια με μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε χρόνο που θα κριθεί ο πιο κατάλληλος, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σήμερα, το μαχητικό περιεχόμενο της πάλης βάζει στο επίκεντρο όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των τελευταίων ετών που ψήφισαν κι εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας το ξήλωμά του. Αυτήν τη μάχη κλιμακώνουν τα συνδικάτα για να μη μείνει ούτε «κόμμα» από τους νόμους που γενίκευσαν την ευελιξία, καθιέρωσαν τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» διαλύοντας το 8ωρο, περιόρισαν το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις, κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και που σήμερα ο νόμος Χατζηδάκη ετοιμάζεται να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: