Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΆΡΤΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ
Για την τρομοκρατική προσαγωγή συνδικαλιστή στα Γιάννενα.
 Την ώρα που στην έξαρση της πανδημίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να «στοιβάζει» τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να μπορέσουν να πάνε στη δουλειά τους, που αξιοποιεί τις εκατόμβες των νεκρών για να περάσει νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, να εντείνει ακόμα πιο πολύ την φτωχοποίηση του λαού μας, την ίδια ώρα ξεδιπλώνει σχέδιο τρομοκράτησης και καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος.    
 Την Τετάρτη 18/11/2020, με το γνωστό πρόσχημα της «εξακρίβωσης» στοιχείων, δυνάμεις των ΜΑΤ, προσήγαγαν στην αστυνομική διεύθυνση Ιωαννίνων, συνδικαλιστή, προφανώς επειδή την προηγούμενη ημέρα συμμετείχε στην κινητοποίηση για το πολυτεχνείο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων και μάλιστα δέχθηκε αναίτια και βίαιη επίθεση. Ο συνδικαλιστής απειλήθηκε κατά την προσαγωγή από τα όργανα της αστυνομίας, λέγοντάς του ''ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις… είσαι τυχερός που δεν σε πιάσαμε χθες… την επόμενη φορά δεν θα είναι έτσι, θα σε βρούμε…'', με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του. Δεν είναι τυχαίο που την προηγούμενη ημέρα αστυνομικός δήλωνε Χρυσαυγίτης και επιτέθηκε με απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε διαδηλωτή.
 Δεν κάνουμε πίσω από το να παλεύουμε οργανωμένα για δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δεν θα γυρίσουμε οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα 100 χρόνια πίσω. Ο τροχός της ιστορίας έχει συνθλίψει εδώ και δεκαετίες τις σάπιες ιδέες του, όπως το ίδιο θα κάνει με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τους εκφραστές του.
 Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε, ό,τι τερτίπια κι αν σκαρφιστούν, όσες διώξεις κι αν κινήσουν, όσα ΜΑΤ κι αν επιστρατεύσουν. Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης, αυταρχισμού θα πέσει στο κενό. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να λογοδοτήσει με τίνος εντολές ασκούνται τέτοιες πρακτικές».
- Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του απεργιακού αγώνα
- Να νεκρώσουν εργοστάσια, εργοτάξια, επιχειρήσεις.
- Προετοιμάζουμε μαζική, δυναμική απάντηση με την πανεργατική απεργία την Πέμπτη 26 Νοέμβρη. 
Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: