Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com

Σύσκεψη με θέμα: «Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προετοιμασία για την Εργατική Πρωτομαγιά» την Κυριακή 22 Απρίλη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας

Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Συνάδελφε/ισσα,
Η Συλλογική Σύµβαση Εργασίας είναι η έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών που καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δύο μερών.
Τη συλλογική σύμβαση εργασίας τη γέννησε στα τέλη του περασμένου αιώνα η ανάγκη για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση των εργοδοτών. Επιβλήθηκε σε μια σειρά χώρες και κλάδους με την αναγνώριση και ισχυροποίηση των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, μέσα από σκληρούς απεργιακούς αγώνες. Η υπογραφή της αποτελούσε αντικείμενο αποφασιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων, γιατί η εργοδοσία ποτέ δεν εγκατάλειψε την προσπάθεια να  συμπιέζει προς τα κάτω μισθούς και δικαιώματα, ακόμη και σε καιρούς ανάπτυξης.
Η επίθεση της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, ιδιαίτερα μετά με την εφαρμογή των τριών Μνημονίων, ανέτρεψε όλο το νομικό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις που κατακτήθηκε σταδιακά από το εργατικό κίνημα στη χώρα, από το 1955 ως το 1990. Καταργήθηκαν σχεδόν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και μειώθηκε με νόμο ο κατώτερος μισθός στα 586 ευρώ και στα 511 για τους νέους κάτω των 24 ετών.
Έχει έρθει η ώρα για τον καθένα και την καθεμιά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας, στην νέα γενιά. Είναι η ώρα για αγώνα και για ζωή είναι ώρα να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαίωμα μας χωρίς να περιμένουμε λύσεις από κάποιον Μεσσία χωρίς την δική μας συμμετοχή. Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας σου δίνει το χέρι να σηκωθείς, μαζί να γίνουμε πιο δυνατοί, υπάρχει ελπίδα υπάρχει και άλλος δρόμος, και είναι αυτός του αγώνα για μία άλλη κοινωνία που θα απολαμβάνουμε όσα παράγουμε.
Είναι ανάγκη συνάδελφοι να ισχυροποιήσουμε το Σωματείο μας να μην υπάρχει εργαζόμενος στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών που να μην είναι μέλος του, που να μην παίρνει μέρος στις γενικές συνελεύσεις για να αποφασίζουμε από κοινού το τρόπο των αγώνων τις διεκδικήσεις μας τις μορφές που θα ακολουθούμε για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στις παρεμβάσεις μας κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία για να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Το προηγούμενο διάστημα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας ανέπτυξε πλούσια δράση στην περιοχή σε μία σειρά από προβλήματα που απασχολούσαν τους εργαζόμενους, όπως τις παρεμβάσεις για να μην καταργηθεί η Κυριακή σαν αργία.

Η χωρίς χρονοτριβή ισχυροποίηση του Σωματείου μας είναι η απαιτούμενη βάση για να περάσουμε στην αντεπίθεση να πετύχουμε νίκες να καλυτερέψει η ζωή μας έχοντας όμως υπόψιν ότι το σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του και μόνο η ανατροπή του από την εργατική τάξη μπορεί να φέρει ευημερία στους εργαζόμενους σε αυτό τον αγώνα κανείς δεν πρέπει να λείψει είναι χρέος όλων μας να βάλουμε το λιθαράκι μας για να ζήσει η ανθρωπότητα καλύτερα χωρίς εκμετάλλευση αδικίες και πολέμους.
Για αυτό και το σωματείο προκηρύσσει 2μηνη καμπάνια ενημέρωσης για τις ΣΣΕ και εγγραφής νέων μελών.
Δίνουμε τη μάχη ο ένας με τον άλλον μέσα στο χώρο εργασίας μας, δυναμώνουμε τη φωνή της αντίστασης και της οργάνωσης! Ισχυροποιούμε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας και απαιτούμε:
·         Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά. Αυξήσεις σε μισθούς κάλυψη των απωλειών τώρα.
·         Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.
·         Κανένας εργαζόμενος να μην πληρώνεται με μισθό κάτω από 751 ευρώ.
·         Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλο το διάστημα της ανεργίας.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
·         Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
·         Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ, τον αίσχος των ευέλικτων μορφών εργασίας 4ωρα, 6ωρα κ.τλ., κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
·         Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα προ κρίσης, στην καλύτερη κλαδική σύμβαση εκείνης της περιόδου.
·         Κατάργηση της δοκιμαστικής περιόδου των 12 μηνών.
·         Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.


Ισχυροποιούμε το σωματείο μας. Περνάμε στην αντεπίθεση. Παλεύουμε οργανωμένα. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας ασυνδικάλιστος. Γινόμαστε όλοι μέλη του.

 Άρτα 27/03/2018                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: