Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ «ΦΥΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗ»
Συνάδελφε/ισσα,
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταγγέλλει τις απολύσεις στην επιχείρηση «Φυτοτεχνική Ξυλογιάννη». Η εργοδοσία, μετά τις απολύσεις που έκανε το καλοκαίρι, προχώρησε ξανά σε νέες, με σκοπό να «βγαίνει η δουλειά» με λιγότερο προσωπικό, ώστε να αυξάνονται κι άλλο τα κέρδη τις εργοδοσίας.
Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – θεσμών, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας μαζί με τα ταξικά σωματεία του νομού και το Εργατικό Κέντρο που αποτελούν στήριγμα του ΠΑΜΕ δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί όποιον θέλει να κλείσει το στόμα των πρωτοπόρων εργατών και να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς. Θα μας βρει απέναντί του!!
Προχωράμε αποφασιστικά να επιβάλουμε την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ
Καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου μαζί, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις πολιτικές που μαυρίζουν τη ζωή μας να κάνουμε και δικό μας αγώνα τον αγώνα των απολυμένων στην «Φυτοτεχνική Ξυλογιάννη».
Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία!!!
Απαιτούμε:
·         Να παρθούν πίσω οι απολύσεις
·         Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα φυτώρια.
·         Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων.
·         Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

OΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΙΣ 19:30 μ.μ.

 ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ, ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!!!

Άρτα 27/03/2018                                                                       Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: