Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καταγγέλλει στους εργαζόμενους της περιοχής την επαίσχυντη πράξη της κυβέρνησης να φέρει στα μουλωχτά τροπολογία σε άσχετο Νομοσχέδιο στην Βουλή ,για το περιορισμό του πιο σημαντικού δικαιώματός μας, αυτό της Απεργίας.

Όπως επισημαίνει «η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).
Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των άλλων αστικών κομμάτων, οι οποίες στηρίζουν τις "παρεμβάσεις" που θα ενισχύσουν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων στα συνδικάτα, μόνο μικρά παιδιά μπορούν να ξεγελάσουν.
Έρχεται με την πράξη της αυτή να επιβεβαιώσει περίτρανα τον βρώμικο ρόλο που επιλέχτηκε να κάνει εις βάρος των εργαζομένων.  Να τσακίσει τους εργαζόμενους προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι τα τσιράκια του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ, του Τραμπ και για αυτό το λόγο παίρνει τα εύσημα από όλους αυτούς.

Κόντρα στη ζωή με τα ψίχουλα που μας ετοιμάζουν, το σωματείο μας υιοθετεί αιτήματα για υπογραφή ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση για αυξήσεις. Στον αγώνα για κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που επέβαλαν μισθούς πείνας των 586 ευρώ μεικτά, για επαναφορά της καθολικής ισχύος και υποχρεωτικότητας, επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Στον αγώνα για κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Στον αγώνα για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικάτων και των εργαζομένων, με ελιγμό η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή απόσυρση της τροπολογίας.

Όλοι στο δρόμο! Να πάρει απάντηση η πρόκληση!
Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι προσωρινή!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  ΩΡΑ 10:00
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Άρτα 05/12/2017                                                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: