Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ü ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ü ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ:
ΠΕΜΠΤΗ 29/6 από 14:00 έως 22:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/6 από 14:00 έως 22:00
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/7 από 13:00 έως 21:00

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ, στα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορομάγαζα σε κάθε γειτονιά της Άρτας, να δυναμώσουμε αποφασιστικά με τη συμμετοχή μας, την δική μας φωνή – το δικό μας κλαδικό σωματείο.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουμε απλήρωτοι- με ελαστικές σχέσεις, που πληρωνόμαστε με τρεις και εξήντα, σπαστά και χωρίς ρεπό, που μας αναγκάζουν «για την ανάπτυξη τους και τα κέρδη τους» να δουλεύουμε Κυριακές, «Μαύρες Παρασκευές- Λευκές και Κόκκινες Νύχτες»

Ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Ψηφίζουμε μαζικά για σωματείο πιο δυνατό, ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο για να εκφράζονται αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων στο εμπόριο, να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, δεν είναι τυχαίο πως αυτές τις μέρες έχει δυναμώσει παράλληλα και η φωνή της εργοδοσίας μέσα σε καταστήματα που καλεί τους εργαζόμενους να μείνουν μακριά από το σωματείο τους και να απέχουν από τις εκλογές.
Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μείνουν  ανοργάνωτοι, απροστάτευτοι και διασπασμένοι, ώστε με λυμένα τα χέρια να εντείνει την εκμετάλλευση, να πετσοκόβει τους μισθούς και να τσακίζει τα δικαιώματά μας, να βγάζει από το δικό μας ιδρώτα, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση όλο και  περισσότερα κέρδη.
Είναι επιδίωξη της εργοδοσίας να χτυπήσει το σωματείο μας, τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων ώστε ανενόχλητη να εφαρμόσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ενίσχυσε παραπέρα η σημερινή κυβέρνηση με την  ψήφιση του 4ου μνημονίου και περιλαμβάνει μέτρα που μας θέλουν δούλους των μονοπωλίων στο στόχο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Πρόκειται για μέτρα φωτιά που περιλαμβάνουν και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και  ήρθαν για να μείνουν, αποδεικνύοντας πως η περιβόητη ανάπτυξη θα επιχειρηθεί πάνω στα αποκαΐδια  των δικαιωμάτων μας, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους.

Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Είναι στο χέρι μας να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας.

Η απάντηση είναι ΜΙΑ, ισχυρό κλαδικό σωματείο - οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς για  την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τη περίοδο της κρίσης για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, αρκετές θυσίες έκανες – Αρκετά άντεξες την εκμετάλλευση μέσα στο κατάστημα. Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε τη πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, να αγωνιστούμε για τις δικές μας ζωές, για τις δικές μας ανάγκες.

Μόνο αυτός ο δρόμος θα μας φέρει τη νίκη!

To Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας σταθερά και με συνέπεια παλεύει για την οργάνωση των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην εκμεταλλευτική μανία των εργοδοτών. Έχει δώσει μεγάλες και μικρές μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου. Παρεμβαίνει σε όλες τις εξελίξεις ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που τσαλαπατά τα δικαιώματά μας. Έχει δείξει αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων από άλλους κλάδους π.χ. στη ΒΙΚΗ, στον πτηνοτροφικό. Δίνει όλες τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση.

Αποδυνάμωσε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε, ενίσχυσε με τη συμμετοχή και την ψήφο σου το κλαδικό σου σωματείο, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας. Είναι στο χέρι σου να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας! Το κλαδικό μας σωματείο παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η πολιτική που τους ενισχύει. Αντιπαρατίθεται με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που στήνουν σωματεία – μηχανισμούς της εργοδοσίας για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ και να προωθούν τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής. Είναι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ- ΕΜΕΙΣ- ΜΕΤΑ που δρουν διασπαστικά, καλλιεργούν τη λογική του συντεχνιασμού και της ατομικής λύσης.

Εμπιστεύσου το ΠΑΜΕ, ισχυροποίησέ το!

Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο! Δυναμώνουμε τη φωνή των εμποροϋπαλλήλων. Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος!

Αγωνιζόμαστε για:


·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·         Μέτρα προστασίας των ανέργων.
·         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: