Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017


Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ  ΩΡΑ 19:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Συνάδελφοι η θητεία του Δ.Σ. του σωματείου μας σε ένα μήνα τελειώνει και καλούμαστε να αποτιμήσουμε τη δράση του σωματείου μας για το τρίχρονο που πέρασε και να προχωρήσουμε τις διαδικασίες με τον ορισμό εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και αντιπροσώπων για ΕΚΑ και ΟΙΥΕ.

Όλη αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες που συνεχίζεται η οικονομική κρίση, μεγαλώνει ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματιών και εντείνεται η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους επιχειρηματίες. Πριν λίγες μέρες είχαμε την ψήφιση του 4ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Πρόκειται για μέτρα φωτιά που περιλαμβάνουν και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και  ήρθαν για να μείνουν, αποδεικνύοντας πως η περιβόητη ανάπτυξη θα επιχειρηθεί πάνω στα αποκαΐδια  των δικαιωμάτων μας, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους. Νέα μέτρα όπως είναι:
·         Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
·         Αύξηση της φορολογίας που προκύπτει από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου.
·         Νέες περικοπές στις συντάξεις.
·         Απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων .
·         Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης που ανοίγουν το δρόμο για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.
·         Πλειστηριασμοί κατοικίας
·         Περικοπές σε παροχές υγείας - πρόνοιας και σε επιδόματα που λάμβαναν οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και άνεργοι.
·         Επέκταση   μέχρι   το   τέλος   του   2018   του   καθεστώτος   παγώματος   των   Συλλογικών Συμβάσεων   Εργασίας και των αρχών της επέκτασης, της εφαρμογής ευνοϊκότερης σύμβασης.
      

Όσο ισχυρότερη είναι η οργάνωση των εργαζομένων, τόση περισσότερη διαπραγματευτική δύναμη έχει καθώς θα μπορεί να επιβάλλει στην εργοδοσία τις αξιώσεις της. Η πραγματική δύναμη ενός σωματείου είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα μέλη του, αλληλεγγύη την οποία πρέπει να δείχνει και απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από κλάδο, ειδικότητα, σχέση εργασίας, εθνικότητα και θρησκεία. Η πραγματική του δύναμη είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει το συμφέρον του εργαζόμενου.

Κόντρα στην εργοδοσία και τους ανθρώπους τους που θέλουν να είμαστε ανοργάνωτοι, απροστάτευτοι και διασπασμένοι, ώστε με λυμένα τα χέρια να εντείνει την εκμετάλλευση, να πετσοκόβει τους μισθούς και να τσακίζει τα δικαιώματά μας, να βγάζει από το δικό μας ιδρώτα, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση όλο και  περισσότερα κέρδη.

Το κλαδικό μας σωματείο παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η πολιτική που τους ενισχύει. Αντιπαρατίθεται με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που στήνουν σωματεία – μηχανισμούς της εργοδοσίας για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ και να προωθούν τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής. Είναι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ- ΕΜΕΙΣ- ΜΕΤΑ που δρουν διασπαστικά, καλλιεργούν τη λογική του συντεχνιασμού και της ατομικής λύσης.

Τα τρία χρόνια που πέρασαν το σωματείο μας έδωσε το παρών σε όλες τις μάχες που είχαμε μπροστά μας, με γενικές απεργίες, συλλαλητήρια, απεργίες του κλάδου. Δώσαμε μεγάλες και μικρές μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου. Κάναμε παρέμβαση ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που τσαλαπατά τα δικαιώματά μας. Συμμετείχαμε σε όλες τις πρωτοβουλίες του ΕΚΑ. Καταφέραμε με την συνεχή παρέμβαση μας να πάρουμε 40 αιτήσεις εγγραφής, που είναι ένας ποιοτικός δείκτης της δράσης μας. Δεχτήκαμε επιθέσεις από την εργοδοσία που συνοδεύτηκαν και με την απόλυση του Προέδρου του σωματείου, αλλά καταφέραμε να την πάρουν πίσω.


Απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό εμείς προτάσσουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης για: 
  •         Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  •         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  •         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  •         Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων .
  •         Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσο      διάστημα  βρίσκεται στην ανεργία .
  •         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.


Συχνά οι εργαζόμενοι σκέφτονται ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι δεν είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες, ότι είναι πολύ ισχυροί οι αντίπαλοι δεν μπορούν να νικηθούν. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ανίκητοι, άλλωστε το δείχνει η ιστορία. Ο μόνος δρόμος όμως για εμάς τους εργαζόμενους είναι να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να συμμετέχουμε στο σωματείο, να μην επιτρέπουμε σε κανέναν χώρο δουλειάς να μας τσαλαπατάνε.

Η διαδικασία των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι μια καλή ευκαιρία να μετρήσουμε βήματα στη δράση μας. Βασική προϋπόθεση είναι το δυνάμωμα του κλαδικού μας σωματείου ! Δυναμώνουμε τη φωνή των εμποροϋπαλλήλων. Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος.

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Άρτα 10/06/2017                                                                           Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: