Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Σύσκεψη για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας

 

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους φορείς της Άρτας σε σύσκεψη για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 7μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου.
Όπως αναφέρει σχετικά το ΕΚΑ: «Η κατάσταση στον τομέα της Υγείας σε όλη την χώρα, αλλά και στον νομό μας, είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει στο "ζύγι" των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και μας καταδικάζει σε επικίνδυνες ελλείψεις.
Η κυβέρνηση προκαλεί όταν δεν προκηρύσσει θέσεις για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία. Προκαλεί όταν καταδικάζει ολόκληρο τον νομό Άρτας, να τρέχει στα Γιάννενα, στην Πάτρα και αλλού, για τις πιο απλές εξετάσεις και εγχειρήσεις. Προκαλεί όταν ολόκληρες μονάδες στο νοσοκομείο της Άρτας κλείνουν λόγω της έλλειψης γιατρών, όταν δεν παίρνονται μέτρα υγείας και ασφάλειας από την εργοδοσία, όταν δεν υπάρχουν επιθεωρητές εργασίας. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε ως κανονικότητα τα εργατικά "ατυχήματα". Με τις πολιτικές τους , είτε μας σπρώχνουν στους ιδιώτες και στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας, είτε μας καταδικάζουν το 2023 να ζούμε χωρίς περίθαλψη.
Δε συμβιβαζόμαστε! Ξέρουμε ότι ο λαός σώζει τον λαό και παίρνουμε ξανά την κατάσταση στα χέρια μας. Απαιτούμε λύσεις εδώ και τώρα! Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών με γενναία κρατική χρηματοδότηση! Λέμε όχι στην μετατροπή του νοσοκομείου της Άρτας σε κέντρο υγείας!!!
Διεκδικούμε:
Για το Νοσοκομείο να υπάρχουν: Όλες οι αναγκαίες κλινικές με τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών. Κάλυψη όλων των ειδικοτήτων. Προσλήψεις για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις θέσεις. Κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες του νομού μας. Όλο το προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό) να είναι μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Νοσοκομείο με πλήρη εργαστηριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με δυνατότητα πρόληψης και θεραπείας, χωρίς να δίνουμε μια περιουσία. Νοσοκομείο ικανό να στηρίξει άμεσα βαριές περιπτώσεις, έχοντας επάρκεια σε ΜΕΘ αλλά και ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας). Να φύγει η καθαριότητα και η σίτιση από τους μεγαλοεργολάβους . Οι εργαζόμενοι σε σίτιση και καθαριότητα να γίνουν μόνιμοι.
Για τα Κέντρα Υγείας να υπάρχουν: Δίκτυο Κέντρων Υγείας που να καλύπτουν πλήρως την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Περιφερειακά Ιατρεία, παραρτήματα των ΚΥ, στελεχωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες, με παθολόγους και νοσηλευτές. Σύνδεση των ΚΥ με τους χώρους κατοικίας, εργασίας, εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας. (Γιατροί εργασίας, σχολίατροι, αθλίατροι). Οικογενειακοί γιατροί και παιδίατροι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα ΚΥ (που θα παρακολουθούν όλα τα μέλη της οικογένειας). Επιδημιολογικές μελέτες καθώς και μελέτες για τη νοσηρότητα που οφείλονται σε τοπικούς νοσογόνους παράγοντες. Αγροτικά ιατρεία στελεχωμένα και σε όλα τα χωριά.
Για το ΕΚΑΒ: Δημόσιο σύστημα επείγουσας βοήθειας έτσι που να καλύπτει κάθε επείγον περιστατικό. Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.
Πρόνοια: Να οργανωθεί ιδιαίτερη φροντίδα με υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους, τους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες και τους νεφροπαθείς. Δημόσιο και δωρεάν πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι" για όλους (χωρίς πλαφόν, εξαιρέσεις και περικοπές), με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Δωρεάν μετακίνηση των ασθενών και των συνοδών τους.
Πρόληψη: Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν. Συστηματικοί εμβολιασμοί με ευθύνη του κράτους για όλα τα παιδιά. Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις για όλες τις γυναίκες. Επαναφορά για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως του επιδόματος τοκετού. Στελέχωση Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρήσεων Εργασίας με τακτικούς ελέγχους. Γιατροί εργασίας σε όλους τους μεγάλους εργασιακούς χώρους του νομού. Λήψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: