Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝΕ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ VODAFONE


 




Το Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας συμπαραστέκεται στους 7 εργαζόμενους της Vodafone στο κατάστημα της Άρτας που είναι απλήρωτοι για πάνω από 2 μήνες και για το λόγο αυτό προκήρυξε 2ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 4 Αυγούστου από τις 7μμ έως τις 9μμ.
Αυτή η κατάσταση έρχεται σε μια περίοδο που η ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης έχει εκτοξευτεί, οι υποχρεώσεις τρέχουν με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους.
Οι ανταγωνισμοί και τα σχέδια ανάμεσα στον άμεσο εργοδότη και τη Vodafone έχουν σαν θύματα τους εργαζόμενους που βιώνουν την εντατικοποίηση, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα ελαστικά ωράρια, το ψυχολογικό βάρος και την πίεση της δια ζώσης εξυπηρέτησης πελατών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν πληρώνονται τους πενιχρούς μισθούς. Έχουν σαν θύματα και τους πελάτες που πληρώνουν τις υπερκοστολογήσεις στα τιμολόγια.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι ανταγωνίζονται ο ένας στον άλλο, για το ποιος θα πάρει μεγαλύτερο μερτικό από την πίτα των κερδών. Δεν το’χουν σε τίποτε να αλλάζουν δραστηριότητες, να κλείνουν και να ανοίγουν τμήματα, να μπαίνουν σε νέες αγορές και υπηρεσίες και να αποσύρονται από άλλες, να προχωρούν σε εξαγορές, συγχωνεύσεις, αποσχίσεις και πωλήσεις ανάλογα με το που έχουν να προσδοκούν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Είτε αποδεικνύονται επιτυχημένα τα επιχειρηματικά τους σχέδια, είτε αποτυχημένα, οι αλλαγές αυτές έχουν σίγουρα θύματα τους πολλούς: εμάς δηλαδή, που από τη δουλειά μας βγαίνουν τα κέρδη τους!  
Καλούμε άμεσα τη διοίκηση της Vodafone να λάβει θέση
- Απαιτούμε να πληρωθούνε άμεσα τα δεδουλευμένα των συναδέλφων μας.
- Απαιτούμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
 
Οι συνάδελφοι δεν είναι μόνοι τους, το σωματείο μας θα είναι διπλά τους και θα τους στηρίξει με κάθε τρόπο μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.
x

Δεν υπάρχουν σχόλια: