Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Εργατικό κέντρο Άρτας

 

Είναι πιά «Ηλίου φαεινότερο», ότι το νοσοκομείο της Άρτας πληρώνει τα «σπασμένα» της πολιτικής, που κοστολογεί την Υγεία, φορτώνοντας τον «λογαριασμό» στους εργαζόμενους και τον λαό. Η υποβάθμιση του νοσοκομείου της Άρτας σε κέντρο υγείας, είναι προ των πυλών, με απίστευτες συνέπειες για την ζωή του λαού μας, όχι μόνο της Άρτας, αλλά και των γύρω νομών. Οι φωνές των γιατρών για το που βαδίζει το νοσοκομείο της Άρτας, δεν κρούουν, απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά χτυπάνε καμπάνες. Καμπάνες συναγερμού και άμεσης απάντηση από τους εργαζόμενους και το λαό της Άρτας, αλλά και των γύρω περιοχών. Η καταλήστευση του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή του ταμείου που συγκεντρώνονται όλες οι εισφορές του κλάδου υγείας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, των ΕΒΕ είναι μια γνωστή και αποτυχημένη συνταγή. Δοκιμάστηκε με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων που εξανεμίστηκαν για την σωτηρία των τραπεζών και οδήγησαν στις αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις, στην καρατόμηση της 13ης και 14ης σύνταξης από τα μνημόνια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η μετατροπή της ασθένειας, της αναπηρίας, της αποκατάστασης, της ψυχικής νόσου, της μαθησιακής δυσκολίας, του φαρμάκου, της προστασίας των πιο ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας σε χρυσοφόρο εμπόρευμα για τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας και συνολικότερα της επιχειρηματικής δράσης, είναι το πιο χαρακτηριστικό έργο των κυβερνήσεων της τελευταίας περιόδου και πρέπει να καταδικαστεί.
Σήμερα προέχει η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός ενιαίου, σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένου, με κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: