Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων 10 χρόνων.

 Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση των τελευταίων 10 χρόνων.




Στιγμιότυπα από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην Άρτα. Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού.

Το μήνυμα στάλθηκε: Η εργατική τάξη και ο λαός διατρανώνουν πως δεν θα ανεχτούν άλλο τη φτώχεια και την ανέχεια και η οργή θα γίνει οργανωμένος αγώνας.

Η Πρωτοφανής, για τα τελευταία δέκα χρόνια τουλάχιστον, απεργιακή κινητοποίηση στην Άρτα, ήταν ή εξέλιξη μιας σύγκρουσης με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση, στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον της εργατικής τάξης. Η οργή και η αγανάκτηση έγινε ποτάμι με διαδηλωτές και διαδηλώτριες που κατέκλυσαν τους δρόμους της Άρτας.

Με πλήρη διάταξη όλα τα σωματεία έδωσαν το δικό τους παρών, με ξεχωριστή τη συμμετοχή των γυναικών στα μπλόκ του σωματείου του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού, των καθαριστριών, του νοσοκομείου, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των εργοστασίων με το συνδικάτο Γάλα – Τρόφιμα – Ποτά. Έδωσαν την δική τους απάντηση σε όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας κόλαση για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα και στη βαρβαρότητα που μας καταδικάζουν.

Ξεχώρισαν με τη δυναμική τους το συνδικάτο οικοδόμων, οι φοιτητές, ενώ το δικό τους τόνο έδωσαν και οι απόμαχοι της δουλειάς με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Στην Συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι από το σύλλογο φοιτητών Γεωπονίας, από την ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας, από τους Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Εμπόρους, από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας, ενώ η Κεντρική ομιλία έγινε από το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός από τον Δικηγορικό Σύλλογο που συμμετείχε με αποχή από τη δουλειά, στην απεργιακή κινητοποίηση.

Με τις σημερινές μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις οι χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία ότι δεν θα πεινάσουν, δεν θα κρυώσουν, δεν θα μπουν στο στόχαστρο οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες για τα κέρδη των λίγων.

Η σημερινή απεργία είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Μήνυμα ξεσηκωμού σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε περιοχή. Τώρα είναι ανάγκη ο εργαζόμενος λαός να βγει πρωταγωνιστής στο προσκήνιο για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Όλοι στα Συνδικάτα – Όλοι στον αγώνα!.

Συνεχίζουμε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου με την πορεία του Πολυτεχνείου στις 7.οομ.μ. από την πλατεία Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: