Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Όλοι στον αγώνα! Όλοι στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

Κανένας παγωμένος!
Κανένας πεινασμένος!
Κανένας μόνος του!
KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό

«…μην έχεις πια την πείνα για καμάρι…»

 Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στο θάνατο!

Κουπόνια για το ρεύμα – κουπόνια για φαΐ

Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή

Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας και το ετήσιο κόστος για το ρεύμα έχει υπερκαλύψει δυο μηνιάτικα, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια έχουν στήσει πάρτι κερδών.

Σε αυτές τις συνθήκες το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται υπερωριακά εκ των οποίων το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα υπερωριακά. Το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι εργατικές- λαϊκές οικογένειες δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων.

Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού.

Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των επιδομάτων και των “λελογισμένων αυξήσεων” που ζητά η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν μπορεί να λύσει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που προκλητικά βρίσκουν δισεκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό πρϋπολογισμό για να στηρίξουν πολεμικές επεμβάσεις, που ανοίγουν τα χρηματοκιβώτια για την αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων και όπλων. Καλούν τους λαούς να ζουν με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουν στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις πλειοψηφίες στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Δρουν και παρεμβαίνουν για να ενισχύσουν μέσα στους εργαζόμενους την αντίληψη περί “αντοχών της οικονομίας”, και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Είναι υπέρμαχοι του εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων της χασούρας μας. Κανείς να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς που κάνουν για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι “ανεξάρτητοι” από τα κόμματά τους όταν εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Δεν ξεγελούν πια κανέναν.

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τους επίδοξους λυτρωτές μας δεν πρέπει να αφήνει χώρο για νέες αυταπάτες. Θα είναι επιζήμια κάθε αναμονή που θα εντάσσει τους αγώνες σε οποιαδήποτε κυβερνητική εναλλαγή, που θα παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις μέσα στο λάκκο των υποσχέσεων και των ψεύτικων ελπίδων.

Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα.

Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις μας και τη ζωή μας! Μόνο η ενεργητική παρέμβασή μας στους χώρους δουλειάς, σε κάθε εργασιακό χώρο μπορεί να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα με αυξήσεις, με πραγματική ανακούφιση του εργαζόμενου λαού!

Χειμώνας δε βγαίνει με vouchers και pass

οργάνωση και δράση, μην τους προσκυνάς!

Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε μας αξίζει να σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα. Επιδιώκουν να μας στρέψουν στα μαγκάλια του θανάτου, στην προσαρμογή με το ψύχος.

Πίσω από κάθε εργατικό πρόβλημα και αδιέξοδο, πίσω από την φτώχεια, την ακρίβεια, την καταστολή, τους πλειστηριασμούς, τον πόλεμο, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ακόρεστη δίψα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων! Για αυτό και προστατεύουν σε αυτές τις συνθήκες την κερδοφορία των μαυραγοριτών της ενέργειας, και την ίδια στιγμή δυναμώνουν την ένταση της εκμετάλλευσης και της καταστολής.

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η απεργία του Νοέμβρη είναι σημαντικός αγωνιστικός σταθμός για να σταματήσει το αίσχος της κυβερνητικής παρέμβασης στον κατώτερο μισθό. Η υπογραφή και το ύψος του κατώτερου μισθού να καθορίζεται από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απαιτούμε:

  • 825€ κατώτερο μισθό στον Ιδιωτικό τομέα, αυξήσεις 20% στον Δημόσιο τομέα
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της συρροής και της μετενέργειας των Συμβάσεων
Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους συνδικαλιστικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων στις πόλεις, της φτωχής αγροτιάς, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών.
Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η χώρα διεκδικώντας:

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα

Με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα και με γενικό απεργιακό ξεσηκωμό να γίνει η οργή μας δύναμη διεκδίκησης και ελπίδας. Οι μαζικοί αγώνες και μεγάλες απεργίες σε πολλές χώρες όπως στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ κ.α. δείχνουν πως το καζάνι βράζει. Αυτοί οι αγώνες είναι κάτι το ελπιδοφόρο. Δείχνουν ότι η εργατική τάξη δεν είπε την τελευταία της λέξη και ότι ο λαός θα γράψει την δική του ιστορία, τις δικές του εξελίξεις.Τώρα όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη!

Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: