Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ Άρτας ΑΡΤΑ: ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022.

 Παίρνοντας θέση μάχης για να απαλλαγούμε από την τάξη των «κλεφτοφονιάδων».

Με την απολογία του Αύγουστου Σπάις, (από τους πρωτεργάτες της Πρωτομαγιάς του 1886 στο Σικάγο), ξεκίνησε η ομιλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας, δείχνοντας «στους εργαζόμενους τον δρόμο για την απαλλαγή τους από τα αφεντικά της βιομηχανίας που δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο της εργασίας που δεν πληρώθηκε. Από την ανήθικη αποστολή τους να απολαμβάνουν το παν, χωρίς να κάνουν τίποτε.»

Τα εργοδοτικά εγκλήματα, στους χώρους δουλειάς, (όπως και το πρόσφατο στο λιμάνι του Πειραιά), σηματοδοτούν τους «βομβαρδισμούς» που δέχεται καθημερινά, σε «πόλεμο» και «ειρήνη», η εργατική τάξη. Στην Άρτα και η φετινή Πρωτομαγιά επικεντρώθηκε στο θέμα αυτό, δίνει συνέχεια και με την έκθεση ζωγραφικής με το έργο «FARINDOLA», του ζωγράφου και συγγραφέα, Τάκη Βαρελά, με κύριο θέμα την έκρηξη στο Ανθρακωρυχείο Vois de Cazier του Βελγίου στις 8 Αυγούστου του 1956, στην οποία βρήκαν το θάνατο 262 ανθρακωρύχοι, κυρίως μετανάστες από την Ιταλία, το Βελγικό, τη Γαλλία, τη Γερμάνια, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Ισπανία, την Ελλάδα, το Μαρόκο και την Αλγερία εκ των οποίων 60 ήταν από την Farindola της Ιταλίας. Δίνει συνέχεια και με την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Πρωτομαγιάς, το Σάββατο 14 Μάη στην Πλ. Σκουφά.

Οι νεκροί μας, δεν σβήνουν και η εργατική τάξη δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τους σβήσει, ούτε να τους πετάξει στο ράφι των παράπλευρων απωλειών της ανάπτυξης μιας δράκας «κλεφτοφονιάδων». 

Η μαζική και μαχητική πορεία που ακολούθησε κατέληξε συμβολικά στο χώρο της έκθεσης ζωγραφικής, που λειτουργεί σε συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Άρτας και των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».Δεν υπάρχουν σχόλια: