Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή η Γ.Σ. του Εργατικού Κέντρου ΆρταςΜε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Άρτας το περασμένο Σάββατο. Στην Συνέλευση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η ΕΛΜΕ Άρτας, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας, και από τη γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο Αλέκος Περάκης.

Μετά την εισήγηση από τον αντιπρόεδρο του Ε.Κ.Α., Βαγγέλη Χήρα, η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στην οργάνωση των αγώνων για το αμέσως επόμενο διάστημα, με σταθμούς:

Το Συλλαλητήριο στην Άρτα την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στις 7:00 το βράδυ από την πλατεία Κιλκίς, με άξονες πάλης τις Αυξήσεις στους μισθούς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα Σύγχρονα δικαιώματα. Ιδιαίτερη σημασία αποκτάει, μετά την επιτυχημένη απεργία των τεχνικών της ΔΕΗ και την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ, η απαίτηση για ενέργεια φθηνή για όλο το λαό, με ξεκάθαρο Όχι στην Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Την ίδια ώρα ξαναμπαίνει ο εργολαβικός μεσαίωνας στο Νοσοκομείο τις Άρτας, με απολύσεις των συμβασιούχων καθαριστριών και παράδοση του τομέα της καθαριότητας σε εργολάβους, με επιπτώσεις και στα εργασιακά, αλλά και στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου που θα αυξηθεί στον τομέα αυτό, από 400.000 ευρώ σε 600.000 περίπου. Οι ίδιες εξελίξεις αναμένονται και στις τραπεζοκόμες. Εκ των πραγμάτων, το Συλλαλητήριο αυτό αποκτάει διευρυμένα χαρακτηριστικά, με σταθερό προσανατολισμό να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, και με ομόφωνη θέληση των σωματείων να μην επιτρέψουν να βάλουν το εργατικό κίνημα στο γύψο.

Όπως σημείωνε και στην εισήγηση του το Ε.Κ.Α. «Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους. Το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα σωματεία μας δεν πρόκειται να τροποποιήσουμε τα καταστατικά μας, εντάσσοντας τις διατάξεις της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Δεν εγγραφόμαστε, στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του υπουργείου. Έχουμε μάθει πια, ότι οι αγώνες και τα αποτελέσματά τους κρίνονται στους δρόμους και όχι στα πληκτρολόγια των υπολογιστών με τους εργάτες κλεισμένους στα σπίτια τους. Στην οικοδομή, το καλούπωμα δεν γίνεται ηλεκτρονικά, το τσιμέντο δεν πέφτει με το φέισμπουκ, και το κρασί την ώρα που σχολάμε, πίνεται παρέα στο καφενείο και όχι στο ινσταγκράμ».

- Aπεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων στις 10 το πρωί στο Ε.Κ.

- Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 10 Νοεμβρίου, κρίκος για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.

- Aγωνιστικός γιορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου με συγκέντρωση και πορεία στις 7 το απόγευμα από την Πλατεία Κιλκίς.Δεν υπάρχουν σχόλια: