Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε εχθές με μεγάλη επιτυχία η πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων απ όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα στα Γιάννενα, στην έδρα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή 5 Εργατικών Κέντρων και 60 πρωτοβάθμιων Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Η συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι η μεγαλύτερη από κάθε ανάλογη πρωτοβουλία των τελευταίων δεκαετιών στην περιοχή, στοιχείο του αυξημένου ενδιαφέροντος για την οργάνωση και το συντονισμό των εργατικών διεκδικήσεων, απόκρουσης της αντεργατικής επίθεσης, κατάργηση στην πράξη του αντεργατικού νόμου «Χατζηδάκη» και πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Στην πλατιά σύσκεψη συμφωνήθηκε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συζητήσουν στα όργανα τους και να αποφασίσουν: 

 Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 10 Νοεμβρίου, κρίκος για την περεταίρω κλιμάκωση του αγώνα σε πανελλαδική πανεργατική απεργία.

 Έκδοση τετρασέλιδου καλέσματος στην εργατική τάξη της περιοχής. Παρατηρήσεις και σκέψεις για το κάλεσμα που μοιράστηκε στη σύσκεψη, να έρθουν μέχρι την Κυριακή 24/10 μέσω των εργατικών κέντρων. Με ευθύνη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σε συνεννόηση με τις Διοικήσεις των άλλων Εργατικών Κέντρων να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις.

 Στήριξη της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ στις 19 Οκτώβρη. 

 Στήριξη στην Πανυγειονομική απεργία στις 21 του Οκτώβρη. 

 Στήριξη της κλαδικής απεργίας των οικοδόμων στις 4 Νοέμβρη. 

 Αγωνιστικός εορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη σε κάθε πόλη.

 Καμιά συνδικαλιστική οργάνωση να μην παραδώσει μητρώα εργαζομένων, να μην εφαρμόσει τις αντιδραστικές διατάξεις του νόμου «Χατζηδάκη» για τη λειτουργία των συνδικάτων και τις απεργίες με όρους μαζικής οργανωμένης απειθαρχίας.

Οι εργασίες άνοιξαν με εισήγηση του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Νίκου Έξαρχου, ενώ ακολούθησαν 26 παρεμβάσεις εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εργαζομένων και αντιπροσώπων εργατικών κέντρων. 

Στην αρχή της εισηγητικής του ομιλίας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε ότι γεννάει ελπίδες η συμμετοχή εκπροσώπων 5 εργατικών κέντρων της περιοχής, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στη νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας όπου οι σημερινές πλειοψηφούσες δυνάμεις «κέρδισαν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων του νησιού μέσα από σκληρούς αγώνες προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στη μεγάλη αλυσίδα των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και πρωτοβάθμιων σωματείων που με κριτήριο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης δεν συμβιβάζονται αλλά παλεύουν για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι σκοπός της σύσκεψης «είναι με τον αγώνα, με την κοινή δράση να μπει φρένο όχι μόνο στην αντεργατική επίθεση και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη, αλλά οι εργαζόμενοι να ανοίξουν δρόμους να υπάρξουν κατακτήσεις, να γίνει υπόθεση μεγαλύτερων τμημάτων των εργαζομένων της περιοχής η απαίτηση ότι η ζωή που μας αξίζει δεν είναι αυτή που η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία μας πλασάρουν σαν μονόδρομο». 

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μονόδρομος και δεν είναι σύγχρονο οι ατελείωτες ώρες δουλειάς στα μεγάλα πτηνοσφαγεία της περιοχής μας, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τρομοκρατία, οι απολύσεις. 

Αντίθετα σύγχρονο και μονόδρομος είναι η ενιαία πάλη των εργαζομένων της Πίνδου, του Νιτσιάκου, του Πτηνοτροφικού της Άρτας, του Αμβροσιάδη για υπογραφή Τοπικής Ομοιοεπαγγελματικής Σύμβασης που θα καθορίζει ωράριο, μισθό, συνθήκες υγείας. 

Ο δικός μας μονόδρομος είναι η οργάνωση της πάλης για τη μετατροπή των συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ, στα εργοστάσια, στα σουπερμάρκετ, παντού, είναι ο αγώνας των οικοδόμων για αύξηση στα μεροκάματα, για ικανοποίηση των κλαδικών τους αιτημάτων, στα σουπερμάρκετ για ανθρώπινα ωράρια ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στα ξενοδοχεία για υπογραφή συμβάσεων για να μην περάσει το «δωράκι» της κυβέρνησης για δουλειά ανηλίκων.

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητα να συνυπάρχουν εποχικοί εργαζόμενοι και 7ήμερα, όπως γίνεται στις μεγάλες επιχειρήσεις εμφιάλωσης νερού, να δουλεύουν ατελείωτες ώρες, να δουλεύουμε χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, με μισθούς και μεροκάματα πεινάς που δεν φτάνουν ούτε για το μισό μήνα. Αφού τα ενοίκια, το ρεύμα, τα εισιτήρια, τα τηλέφωνα, τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα.

Δεν είναι σύγχρονο και δεν το δεχόμαστε καθημερινά να μετράμε δεκάδες νεκρούς και διασωληνωμένος από τον κορονοϊό, αφού είμαστε απροστάτευτοι από την Πανδημία. Με ένα δημόσιο σύστημα υγείας διαλυμένο με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων»

Στη συνέχεια αποκάλυψε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νέου ΕΣΥ, χαιρέτησε τις μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη τη χώρα και την περιοχή, εξέφρασε τη στήριξη στις προκηρυγμένες απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, την Υγεία, στην οικοδομή.

Παρακάτω αποκάλυψε τις βαθύτερες στοχεύσεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη επισημαίνοντας ότι αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών νόμων που όλοι τους επιβάλλονται από τους άγραφους νόμους της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Χαρακτήρισε παραμύθια την προπαγάνδα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα βελτιώσει τη θέση των εργαζομένων και κατέδειξε ότι όλες αυτές οι αντεργατικές ανατροπές συμπληρώνονται με την προσπάθεια επιβολής της θέλησης του κράτους και της εργοδοσίας μέσα στη ζωή των συνδικάτων για να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Αναφέρθηκε στις απολύσεις και τις διώξεις συνδικαλιστών που έχουμε αυτή την περίοδο για να τονισει: 

«Το μόνο που θα προσπαθήσουν θα είναι να σύρουν στα δικαστήρια αγωνιστές εργαζόμενους. Δεν θα είναι η πρώτη φορά. Το δρόμο τον ξέρουμε, μας τον έδειξαν οι προηγούμενες γενιές της τάξης μας. Τα συνδικάτα, τα εργατικά κέντρα, τσιράκια και υποτακτικοί της εργοδοσίας δεν θα γίνουμε. Δεν θα μας βάλουν στο χέρι, έχουν άλλους πρόθυμους για τις βρωμοδουλειές τους.

Με πρώτη την θλιβερή ξεπερασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ζήτησε να την προστατεύσουν τα ΜΑΤ από τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες των εργαζομένων, που η έγνοια τους είναι να γυροφέρνουν στα υπουργεία και στα γραφεία των εργοδοτών φορώντας το πουκάμισο του κοινωνικού εταίρου και να τσακώνονται ποιος θα έχει καλύτερη πρόσβαση στο ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και στα διάφορα προγράμματα.

Έχουμε και εδώ πρόθυμους όπως είναι η σημερινή πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου της Πίνδου πού στις απολύσεις αγωνιστών εργατών έδωσε το δίκαιο στην εργοδοσία όταν αυτοί οι εργάτες διεκδίκησαν το αυτονόητο. Ακόμη και σήμερα αρνούνται να γράψουν στο σωματείο την πρωτοπόρα εργάτρια Γιώτη Αλίκη, κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για τους δουλεμπόρους, τα τετράωρα, τα δωδεκάωρα, τις συνθήκες υγείας, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Σφύριζαν αδιάφορα ένα χρόνο πριν με τα απανωτά κρούσματα, έπαιξαν στα ζάρια την υγεία των εργατών για να μην θιχτούν τα κέρδη των αφεντικών».

Παρακάτω τόνισε ότι «με τον νόμο Χατζηδάκη αντί για τις 9 στις 10 απεργίες που σήμερα βγαίνουν παράνομες τώρα θα βγάζουν και τις 10 παράνομες.

Όμως ο δικός μας νόμος, ο νόμος των αναγκών μας, τις κρίνει νομιμότατες. Το δίκιο μας θα το επιβάλλουμε όπως το επέβαλαν οι εργάτες της Ανακύκλωσης όταν τους ανακοινώθηκαν οι απολύσεις. Τότε 17 ημέρες απεργίας κάθε μέρα κρίνονταν και από ένα δικαστήριο ως παράνομες. Όμως ούτε με ΜΑΤ, ούτε με συλλήψεις, τρομοκρατία, εκβιασμούς, τίποτα δεν στάθηκε ικανό να τους γονατίσει, γύρισαν νικητές με το κεφάλι ψηλά. Όλοι επέστρεψαν στη δουλειά γιατί είχαν δίκιο. Είχαν πίστη στον αγώνα τους, είχαν την στήριξη, την αλληλεγγύη και των άλλων συνδικάτων. Αυτή είναι η αλληλεγγύη που βγάζει στην επιφάνεια τις μεγάλες δυνατότητες της οργανωμένης συλλογικής δράσης. 

Όπως ο αγώνας των εργαζομένων στα Market In που επιστρατεύτηκαν μέχρι γνωστοί μπράβοι και διάφορα φασιστοειδή για να σπάσουν τον αγώνα τους και εκεί με ΜΑΤ, συλλήψεις, τρομοκρατία, το αποτέλεσμα όμως είναι ότι τέσσερα χρόνια αγώνα οι εργαζόμενοι βγαίνουν νικητές, πληρώθηκαν τμήμα των δεδουλευμένων τους, διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. 

Το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν» γέρνει την πλάστιγγα και δείχνει το δρόμο.

Λίγες εβδομάδες πριν αποδείχτηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι, αποφασισμένοι, τίποτα δεν μπορεί να στερήσει το δίκιο τους. Ο αγώνας των διανομέων της e-food, μας δίνει πολύτιμα διδάγματα. Τα διδάγματα ότι μπροστά στη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα μας, οι νόμοι Χατζηδάκη, Αχτσιόγλου, οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το 50 + 1% δεν είναι τίποτα άλλο από παλιόχαρτα. Πρέπει να γίνει σημαία για όλους μας αυτό το μεγάλο δίδαγμα, πρέπει να το κάνουμε πράξη. 

Η πείρα από τα μεγάλα εργοστάσια στην περιοχή με τους αγώνες για την επαναπρόσληψη εργαζομένων στο Νηρέα, στην Πίνδο, οι μεγάλοι αγώνες των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κέρκυρα, αυτό επιβεβαιώνουν.

Στην πράξη καταργήσαμε το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων την 1η Μάη, στον γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Από όλες αυτές τις μάχες παίρνουμε δύναμη, από τη μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων που ήταν η απεργία στις 10 Ιούνη. 

Υπάρχει πλούσια πείρα, για αυτό δεν αποδεχόμαστε, και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί, ότι επειδή ψηφίστηκε δεν γίνεται τίποτα. Όλα αλλάζουν όταν οι εργαζόμενοι παίρνουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Αυτό είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε τώρα. Να οργανώσουμε τον αγώνα για όλα τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τους εργαζόμενους, για αυξήσεις στους μισθούς, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για την προστασία των ανέργων, για την ακρίβεια που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, δικά μας είναι τα προβλήματα, εμείς θα τα λύσουμε. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Δεν περιμένουμε μήπως και αλλάξει κυβέρνηση και δούμε άσπρη μέρα. Το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το έργο. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει, γιατί όλοι τους είναι υποταγμένοι στη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γιατί προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα κέρδη τους μπορούν να πάνε μαζί με τα δικαιώματά μας. Παραμύθια για μικρά παιδιά. Οι ίδιοι οι νόμοι της καπιταλιστικής ανάπτυξης επιβάλλουν σήμερα το νόμο Χατζηδάκη, εχθές το νομό Αχτσιόγλου, προχθές το νόμο Βρούτση και πάει λέγοντας.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Αυτό είναι το σύνθημα που ξεπήδησε μέσα από τις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού, από την οργάνωση του λαού, από τις επιτροπές αγώνα που φτιάξαμε, από τη μάχη που έδωσε ο λαός για να σώσει το βιός του την ώρα που η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί τους λέγαν φύγετε για να σωθείτε.

Δεν αποδεχόμαστε την κανονικότητα να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε το χειμώνα, όπως αυτές τις μέρες από την έλλειψη αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας. Δεν έχουν λεφτά για την προστασία του λαού από τις πλημμύρες, τις φωτιές, τους σεισμούς, έχουν αρκετά δις ευρώ όμως για τα συμβόλαια με τους Αμερικανούς και Γάλλους, για φρεγάτες και αεροπλάνα που υπηρετούν τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης στην ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή της χώρας μας σε επιθετικές ενέργειες σε Αφρική, Ασία και τα λοιπά, για τις μπίζνες του κεφαλαίου και το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Και η τωρινή και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την συμφωνία για τις βάσεις μετατρέπουν τη χώρα μας σε ορμητήριο για τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια μπλέκοντας το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους».

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν με αποφάσεις τους στην πλατιά σύσκεψη είναι:

• ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

• ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

• ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΑΡΤΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΤΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΑΡΤΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΗΡΕΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

• ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

• ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΔΩΔΩΝΗ»

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ –ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΑΙ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΟΜ. ΧΗΜΙΚΩΝ – ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ – ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΕΛΜΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΣΜΑΤΩΝ «Η ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ – ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

• ΝΙΚΟΣ ΛΕΙΣΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

• ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: