Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑ

 ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.οοπ.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 7.οο το βράδυ απο την Πλ. ΚΙΛΚΙΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ.

Στην σημερινή του συνεδρίαση, το Εργατικό Κέντρο Άρτας συζήτησε τις εκτιμήσεις από την χθεσινή απεργία και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.  

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αγρότες τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και κυρίως την νεολαία που η παρουσία τους στην απεργιακή κινητοποίηση της 10 Ιούνη, σηματοδότησε την συνέχιση και την κλιμάκωση της πάλης. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την πρωτοφανή παρουσία των γυναικών της βιοπάλης, των νέων κοριτσιών. 

Η μαζική και μαχητική κινητοποίηση , ήταν μια δυναμική – ταξική απάντηση από όλες τις γενιές στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κράτους της κάστας των πλουτοκρατών, αυτών που καθένας τους, μόνο για ένα εισιτήριο εισόδου σε ένα πάρτη στη Μύκονο ξοδεύει 2 μηνιάτικα εργαζόμενου, 4 επιδόματα ανεργίας , 400 γεύματα παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και καλύτερα ας μη μιλήσουμε για τις βραδιές τους στο Ντουμπάι και όπου αλλού. 

Το σημαντικότερο της απεργίας αυτής ήταν οι νέοι κλάδοι εργαζομένων που μπήκαν στη μάχη, η προοπτική που δίνουν στο εργατικό κίνημα. Και σήμερα έχουμε τις δυνατότητες να αναμετρηθούμε με αυτή την κάστα και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Να αντιπαλέψουμε τους νόμους τους, που επιχειρούν να μας σύρουν στην βαθιά σκλαβιά της εκμετάλλευσης. Το «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε» δεν ήταν απλά μια κραυγή οργής που θα σβήσει, αλλά ένα σύνθημα για τη ζωή που θέλουμε και για την οποία είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε. 

Και η απάντηση είναι μία! 

Συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε την πάλη μας με νέες κινητοποιήσεις. Ακόμα πιο μαζικές, πιο δυναμικές. Καλούμε σε κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα με απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και απεργιακή συγκέντρωση στις 10.οο π.μ. στην Πλατεία Κιλκίς.

Παρεμπιπτόντως, που λένε και κάποιοι κατέχοντες ειδησεογραφικών μέσων, την απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιούνη την κήρυξε και την οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας. Συγχωρούμε την άγνοια. Αλλά ο λαός της Άρτας, ούτε τυφλός είναι ούτε κουφός. Και το σημαντικότερο δεν είναι ηλίθιος. Παραθέτουμε το βίντεο της απεργιακής κινητοποίησης και τους καλούμε να βάλουν δίπλα σε αυτό, ότι φαντάζονται ότι είδαν κάποιοι.

ΑΡΤΑ 11/6/2021

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: