Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

 

Δυναμική αλλά και με όλα τα μέτρα προστασίας

η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

Με την συμμετοχή των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Άρτας, οργανώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στις 26 Νοέμβρη. Προηγήθηκαν μετά την συγκέντρωση του πολυτεχνείου, ένα δεκαήμερο άνοιγμα με εξορμήσεις στους τόπους δουλειάς, σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Άρτας, αλλά και σπαστές συνεδριάσεις σωματείων.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Ο.Α.Σ.Ν.Α., Βαγγέλη Μπέτσα

που αφού στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Αγροτιά του Νομού μας, και στις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα τόνισε ότι: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ προκύπτει η ανάγκη της οργάνωσης των αγροτών. Κανείς να μην μείνει μόνος του απέναντι στην σύγχρονη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν , που μας αναγκάζουν να εγκαταλείπουμε την γη και τις καλλιέργειες μας , που θέλουν τα παιδιά μας να πάψουν να καλλιεργούν τη γη ,να γίνονται μετανάστες και σερβιτόροι των 200Ε για τα αφεντικά τους στις Βρυξέλες , φθηνό κρέας στις ορέξεις των μονοπωλίων τους.» 

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία που έγινε από τον Βαγγέλη Χήρα, αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άρτας και πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη σε συνθήκες πανδημίας, του συστήματος υγείας, ότι εννέα μήνες τώρα δεν διαμορφώθηκε καμιά υποδομή, καμιά επάνδρωση με προσωπικό στο νοσοκομείο. Ακόμα και η στελέχωση της μονάδας covid με 11 νοσηλευτές, έγινε από αλλαγές στο υπάρχων προσωπικό. Απεναντίας εν μέσω πανδημίας η μόνη «καούρα» που είχαν ήταν να προλάβουν να δώσουν στους εργολάβους τη σίτιση και την καθαριότητα του νοσοκομείου και να πετάξουν έξω τις συμβασιούχες και συμβασιούχους, γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό με αγαστή σύμπλευση και των εκπροσώπων της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, στη διοίκηση του νοσοκομείου. 

 Ο ομιλητής στάθηκε στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Άρτα, που οι «πορείες» στην επιθεώρηση εργασίας απλήρωτων εργαζομένων, απολυμένων, καταπατήσεων κάθε είδους εργασιακών δικαιωμάτων πληθαίνουν, που η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι εκβιάζουν με την υποκριτική επίκληση της «ατομικής ευθύνης» αξιοποιώντας την υπεύθυνη στάση του λαού, όχι μόνο για να κρύψουν τις τεράστιες δικές τους ευθύνες αλλά για να επιβάλλουν την «ατομική ευθύνη» της σιωπής, της υποταγής, να μας κλείσουν όλους στα σπίτια μας, να μην διεκδικούμε. Να ζούμε σε ένα διαρκή φόβο για να μπορούν αυτοί να αρπάζουν λαϊκά σπίτια και εισοδήματα, να γεμίζουν την κρεατομηχανή της ανεργίας, να απαγορεύουν και να ποινικοποιούν τις λαϊκές αντιδράσεις. Αξιοποιούν το lockdown, για να περάσουν νόμο που κατακρεουργεί κατακτήσεις χρόνων, και καταργεί το οκτάωρο, και «ουρλιάζουν»: «να εκεί στη γωνία κινήθηκε ένας εργάτης». Να «ουρλιάζουν» για τα πολλά SMS, αλλά να ανοίγουν ταυτόχρονα και την Κυριακή 12 Νοέμβρη τα Σούπερ Μάρκετ, ζητώντας να σταλούν περισσότερα SMS, όχι γιατί έπεσε τόσο πολλή δουλειά, αλλά να βρεθούν στο τέλος της πανδημίας με σκαμμένο βαθιά αντεργατικό λάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: