Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Να απορρίψουμε τη λογική της "ατομικής ευθύνης = ατομικής λύσης", του εργαζόμενου μόνου απέναντι στον εργοδότη. Τη λογική ότι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε στην ίδια βάρκα.

Ο εργάτης έχει το όπλο της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης. Οι εργαζόμενοι να έρθουν σε επαφή με το συνδικάτο τους, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο και κλάδο. Να πάρουν ενεργά μέρος στην οργάνωση της πάλης. Να κουβεντιάσουν με τους συναδέλφους τους στο χώρο δουλειάς και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους με όλους τους τρόπους.

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να παραμείνουν "ανοιχτά" και την περίοδο των διακοπών, όπως κάναμε και την περίοδο της πανδημίας. Με κάθε τρόπο και μορφή, τα συνδικάτα να παρεμβαίνουν, να οργανώνουν τον αγώνα. Να αποτελούν το μόνιμο, σταθερό και αλύγιστο αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο. Τα ταξικά συνδικάτα να είναι σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική γειτονιά, στην πρώτη γραμμή ενάντια στην καταιγίδα απολύσεων που έρχεται.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Το ταξικό κίνημα από την πρώτη στιγμή του ξεσπάσματος της πανδημίας σήμανε συναγερμό. Είναι επιτακτική και επείγουσα ανάγκη για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και του λαού, η υλοποίηση των αιτημάτων για άμεση κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και ΠΦΥ και να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Κάθε μήνα, κάθε βδομάδα, κάθε μέρα, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα είναι εδώ! Στην πρώτη γραμμή, στους χώρους δουλειάς, δίπλα στον κάθε εργαζόμενο, σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα. Και αυτή την περίοδο θα δώσουμε τη μάχη.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω! Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής τάξης. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην ξεγελαστούν με νέες αυταπάτες, να μη δείξουν καμιά αναμονή ότι θα λυθούν τα προβλήματα με την εργατική τάξη στο περιθώριο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ - ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΜΑΖΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Οι εργαζόμενοι έχουν πλέον αποκτήσει πείρα και είναι ανάγκη να βγάλουν συμπεράσματα. Να προβληματιστούν ότι το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η βαρβαρότητα που ζούμε. Τα παράσιτα, η μεγαλοεργοδοσία δεν προσφέρουν τίποτε. Μόνο εκμετάλλευση. Οι μόνοι που προσφέρουν στην κοινωνία είναι οι εργαζόμενοι, οι επιστήμονες, οι βιοπαλαιστές αγρότες. Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να παλέψει για όλες τις σύγχρονες ανάγκες της, για ένα μέλλον όπου ο πλούτος θα ανήκει στους εργαζόμενους που τον παράγουν, με ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: