Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου για τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ

Συγκέντρωση – συζήτηση την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 8μ.μ. διοργανώνει το Εργατικό κέντρο και σε ανακοίνωση αναφέρει:
Γιατί…
«Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους. Εισόδημα για
όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία»
Γιατί…
Καπιταλισμός σημαίνει «δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Γιατί…
Πρέπει να περάσουμε σε αντεπίθεση για την ανατροπή του.
Όλοι και Όλες στη Διαδήλωση!
Πέμπτη 11 Ιουνίου 8μ.μ. στην πλ. Κιλκίς
Γιατί…
Τα … δόντια, που μας δείχνουν το αρχοντολόι και οι κυβερνήσεις τους, παρασάπισαν για να ανεχτούμε να γίνουν τα δικαιώματα μας το κολατσιό τους.
Όλοι και Όλες στην Συγκέντρωση – συζήτηση Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 8μ.μ. στο Εργατικό κέντρο. Θα μιλήσει ο Γ. Τασιούλας μέλος της Ε.Γ.του Π.Α.ΜΕ
Γι’ αυτό… Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.

Πανελλαδική μέρα δράσης
Εν τω μεταξύ την ΠΕΜΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ διοργανώνεται συγκέντρωση στην είσοδο του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ στις 9.οο π.μ. για τους συμβασιουχους του Ε.Σ.Υ.:. όπως σημειώνεται στο κάλεσμα συμμετοχής, «Δεκάδες εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας και στις μονάδες υγείας του Νομού, δουλεύουνε με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες στον τομέα της υγείας και πρόνοιας, αναπληρώνοντας ένα σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε όλες τις περιόδους, γιατί η υγεία, πρέπει να διασφαλίζεται και να παρέχεται σε όλες τις περιόδους. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος, για τον οποίο οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν μπορεί να θεωρούνται αναλώσιμοι, δηλαδή ως εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης.(…)

Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο χώρο των συμβασιούχων (κυρίως καθαριστριών και νοσοκόμων)αποδεικνύουν ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Ήδη ξαναέρχεται ο «εργολάβος» σε καθαριότητα και σε τραπεζοκόμους, πατώντας σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, (4430/2016), και με ομοψυχία του διορισμένου από τη ΝΔ διοικητή, των διορισμένων από το ΣΥΡΙΖΑ συμβούλων, και τον ανεκδιήγητο υποτιθέμενο εκπρόσωπο των εργαζομένων, με μόνη φωτεινή εξαίρεση τον εκπρόσωπο των γιατρών. Σήμερα , τώρα, είναι ανάγκη η άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για να μην ξαναζήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα των εργολάβων. (…) Όλες και Όλοι στην στάση εργασίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Άρτας, την Πέμπτη 4 Ιουνίου 8.οοπ.μ. έως 10.οο π.μ. Όλες και Όλοι στην συγκέντρωση στην είσοδο του Νοσοκομείου την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 9.οο π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: