Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚ Άρτας: Όχι στην απαγόρευση διαδηλώσεων

«Το ΕΚ Άρτας καταδικάζει το νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους. Οι αιτίες που βγάζουν τους εργαζόμενους στη διεκδίκηση και στους δρόμους βρίσκονται στην ίδια μήτρα με τα αποτελέσματα που κάλπικα επικαλείται η κυβέρνηση ώστε να ντύσει με επίφαση δημοκρατίας τη νέα προσπάθεια καταστολής.

Τα λουκέτα στα μαγαζιά βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά. Οι μόνες «διαδηλώσεις» που βλάπτουν τα λαϊκά στρώματα είναι οι παρελάσεις των επενδυτών, που πηγαίνουν χέρι - χέρι με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, την επίθεση σε όσα εργατικά-ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, και συμπληρώνει το σχεδιασμό της βίαιης καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ακριβώς σ’ αυτή την πολιτική, η κατά τα άλλα λαλίστατη ΓΣΕΕ, δεν βγάζει κιχ, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι είναι το μακρύ χέρι της κάθε κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: