Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Απάντηση στις απειλές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ εναντίον των συνδικάτων

Σταθερή στον κυβερνητικό και εργοδοτικό της ρόλο η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της καταγγέλλει όλους όσους βρίσκονται στο δρόμο και κινητοποιούνται.

Βρίσκονται σε εξέλιξη απεργιακές και άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους. Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχο τους την επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και την κυβέρνησή της. Κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Κινητοποιήσεις απέναντι στις πολιτικές που στέλνουν τους εργάτες στην ανεργία. Κινητοποιήσεις που στοχεύουν την ακύρωση της προσπάθειας της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την υγεία, με πρωτοπόρους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Κινητοποιήσεις που στοχεύουν το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το χτύπημα των συνταξιοδοτικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που κουβέντα δεν είπε για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης;

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ιδιωτικοποιήσει τη Λάρκο, κάνει τον ψόφιο κοριό; Της απάντησαν όμως οι πάνω από 100 οργανώσεις (σωματεία και φορείς) που συμμετείχαν στη μεγάλη σύσκεψη στη Λάρυμνα και ετοιμάζουν μεγάλο συλλαλητήριο και κάθοδο στην Αθήνα.

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ οι τραπεζίτες (Πειραιώς κλπ.) προχωρούν σε απολύσεις, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ εμφανίζεται σε τριμερή στο υπουργείο εργασίας από την πίσω πόρτα και προτείνει ό,τι λένε κυβέρνηση και τραπεζίτες; Της απάντησαν οι τραπεζοϋπάλληλοι με τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ τα ΜΑΤ χτυπούν τους υγειονομικούς που υπερασπίζονται την υγεία του λαού από τα κοράκια του μεγάλου κεφαλαίου στην υγεία, δε λέει κουβέντα; Τα συνδικάτα όμως ήταν εκεί στο πλάι των αγωνιστών γιατρών.

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση θα φέρει νόμο για το ασφαλιστικό, αυτή προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ό,τι δηλαδή θέλει η κυβέρνηση και τα τρωκτικά του μεγάλου κεφαλαίου στην υγεία; Τις απαντήσαμε με συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις στις 30 Νοέμβρη και συνεχίζουμε με νέες πρωτοβουλίες.

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα προϋπολογισμό καρμανιόλα που πετσοκόβει τη χρηματοδότηση στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, τηρεί σιγή ιχθύος; Εμείς απαντάμε με συλλαλητήριο στις 18 Δεκέμβρη και συνεχίζουμε.

Τι σόι εργατική οργάνωση είναι αυτή που ενώ η κυβέρνηση απειλεί να φέρει νέο νόμο για τις διαδηλώσεις, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, δια του εργατοπατέρα εργοδότη Καραγεωργόπουλο τάχθηκε με το μέρος του ΣΕΒ και της κυβέρνησης μυξοκλαίγοντας ότι δεν τους κάλεσαν για διάλογο;

Αυτή λοιπόν η ηγετική ομάδα ονομάζει τα εργατικά κέντρα, τις ομοσπονδίες, όλους όσους οργανώνουν την πάλη των εργατών, εγκληματικές οργανώσεις.
Θεωρεί εγκληματίες όποιους στρέφονται ενάντια σ΄ αυτούς που έχουν ρημάξει τη ζωή μας.  
Απειλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μηνύσεις, αγωγές και κατασταλτικούς μηχανισμούς όπως κάνει και η κυβέρνηση. Όμως μπροστά στην επίθεση του ΣΕΒ είναι οσφυοκάμπτες. Φιλούν και προσκυνούν τα όσια και τα ιερά των αφεντικών τους και τα αφεντικά τους το ανταποδίδουν. Σε εμάς κάνουν τους λύκους, στο ΣΕΒ είναι αρνάκια. Δημοκρατία για αυτούς είναι η νοθεία, οι μαϊμούδες, οι πλαστογραφίες των συσχετισμών, η απευθείας συνεργασία με την εργοδοσία για να ελέγχουν το μηχανισμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Μακριά από αυτούς, είναι επικίνδυνοι για την εργατική τάξη και τα συμφέροντά της.
Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις τους. Θα είναι μπροστά οργανωτής της πάλης. Να γνωρίζουν όλοι αυτοί που νομίζουν ότι απειλούν ότι “σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: