Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Σε σχόλιό του για την ομιλία του προέδρου της ΓΣΕΕ στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«"…οι άσχημες συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου, όσον αφορά τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων θα φανούν σχετικά σύντομα…".

Με αυτόν τον επίλογο ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του προέδρου της ΓΣΕΕ στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή! Μιλώντας για αποσπασματικές πλευρές του πολυνομοσχεδίου και για το μητρώο των εργοδοτικών οργανώσεων, έκρυψε τη βαθιά συμφωνία για μέτρα που η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έχει υπογράψει όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχει συμφωνήσει στα τωρινά με τις κυβερνήσεις και τις εργοδοτικές ενώσεις.

Η υγιής επιχειρηματικότητα, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και ο καημός για το αν το φιλοεπενδυτικό κλίμα προστατεύεται με βάση την προστασία της εργασίας δεσπόζουν στις θέσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της τοποθέτησης του προέδρου της.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είναι ξένη προς τους εργάτες, τους ανέργους, τη νεολαία που εργάζεται με τους χειρότερους όρους δουλειάς. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν οι επαφές σου είναι το ΔΝΤ, η Λαγκάρντ, η Βελκουλέσκου και ο Γιούνκερ.

Η απουσία του ίδιου και της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ από τα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, εκεί που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να στενάζουν από τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιούνται κατά γράμμα πάνω στις πλάτες τους, έχουν αποτυπωθεί. Οι συντριπτικές πλειοψηφίες που τους στηρίζουν όπως αναφέρει και φαντασιώνεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, καταγράφονται κάθε φορά στην πραγματική ζωή δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στις εργατικές κινητοποιήσεις, εκεί που μόλις την προηγούμενη βδομάδα οι εικόνες στην απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ έδειξαν μόλις 15 εργατοπατέρες να περιφέρουν το σώμα τους.

Τα ανταλλάγματα που έχει πάρει η πλήρως απαξιωμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ από την κυβέρνηση της ΝΔ επιστρέφονται σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο από μια χούφτα εργατοπατέρων που μιλάνε στο όνομα των εργαζομένων, οι οποίοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Ας είναι καλά οι νοθείες, οι εργοδοτικές παρεμβάσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα δεκάδες "προγράμματα κατάρτισης" που δημιουργούν μια ψεύτικη εικόνα και συσχετισμό.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει τη στήριξη και την ανοχή της απαξιωμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ αλλά απέναντί της έχει εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που λειτουργούν με ζωντανές διαδικασίες, δεν βρίσκονται στο άρμα της εργοδοσίας και των κυβερνητικών εναλλαγών.

Γι’ αυτό και το σύνθημα "Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών" παραμένει επίκαιρο και στην πρώτη γραμμή μαζί με το σύνθημα "Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας"».

Δεν υπάρχουν σχόλια: