Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΆΡΤΑΣ
Site: http://emporoypalliloiartas.blogspot.gr        e-mail: seyartas@gmail.com
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ  ΩΡΑ 10:30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την Τρίτη 4 Ιούλη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του σωματείου μας με την ανάδειξη νέου Δ.Σ., αντιπροσώπων στην ΟΙΥΕ και αντιπροσώπων στο ΕΚΑ.  
Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι δεν λύγισαν, παραμέρισαν εκβιαστικά διλλήματα και πιέσεις κυρίως από την   εργοδοσία  αλλά και την απογοήτευση η οποία κυριαρχεί εξαιτίας των ψεύτικων υποσχέσεων που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.
Ενίσχυσαν και δυνάμωσαν το κλαδικό μας σωματείο και με την ψήφο τους έτσι ώστε από καλύτερες θέσεις η νέα διοίκηση να δώσει συνέχεια στη αγωνιστική δράση  του και να οργανώσει τη πάλη ενάντια σε εργοδοσία – Κυβέρνηση – ΕΕ. Ενάντια στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών.

Μπροστά μας έχουμε μια νέα μάχη που πρέπει να δώσουμε αυτή της απεργίας στις 16 Ιούλη, Να μην αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους, να κάνουν νόμο την κατάργηση της Κυριακής αργίας!
Με βάση τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε δόσεις, έχει δώσει αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που χωρίς δισταγμούς και με πλήρη ελευθερία κινήσεων, ανοίγουν όπως, όπου και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους σε όλη τη χώρα αλλά και στην Άρτα, προσπερνώντας νόμους και εργατικά δικαιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ». Όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία βγήκε στα κεραμίδια δηλώνοντας “καλές είναι οι 8, τι τις θέλουμε τις 32”, παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων και εξυπηρετώντας τους μεταξύ των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών ανταγωνισμούς αλλά από την άλλη σε ορισμένα καταστήματα έχει ήδη ανακοινώσει το άνοιγμα τους όλες τις Κυριακές το χρόνο. Αυτή είναι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι  των εργαζομένων.  Αυτή η ανάπτυξη επιχειρείται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με συνεχή μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, με το λαό στη γωνία να ματώνει για τα κέρδη των λίγων και ισχυρών. Οι μόνοι κερδισμένοι από το άνοιγμα τις Κυριακές είναι τα μεγάλα καταστήματα και οι πολυεθνικοί όμιλοι.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας βάζει επιπλέον εμπόδια στη μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο εμάς τις γυναίκες που πολλές εργαζόμαστε στο εμπόριο. Οι νέοι του κλάδου μαθαίνουμε να δουλεύουμε από νωρίς χωρίς δικαιώματα.

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και όσους εργάζονται σε κλάδους που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με αυτόν.
Πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, θα προκληθεί ντόμινο σε κλάδους που ως σήμερα έχουν κατοχυρωμένο το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής.
Για αυτό το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας αφορά όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και σε κλάδους που ήδη εργάζονται την Κυριακή.

Παλεύουμε μαζί για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ , αίτημα που ούτε να το ακούσουν δε θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και οι σύμμαχοι τους στο εργατικό κίνημα ,η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος .

Δυναμώνουμε τον αγώνα,  την οργάνωση και τη συλλογική δράση. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, Ε.Ε., εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.
                                                                                                              

Παλεύουμε και διεκδικούμε  :

·         Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις,  μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους
·         Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  - λαϊκό εισόδημα. Ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί , οι  κατασχέσεις .
·         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων   των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.


 Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

Άρτα 08/07/2017                                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: