Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση για Συλλαλητήριο 8 Απρίλη

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΗΝ πλ. ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7μμ ΣΤΟ ΕΚΑ.
Συνάδελφε/σσα στο εμπόριο, στη καθαριότητα, στα γραφεία, άνεργε/η:
Κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ, εργοδοσία έχουν αποφασίσει νέο γύρο επίθεσης, νέα αντιλαϊκά μέτρα για να υπηρετήσουν  τα συμφέροντα των μονοπωλίων, πετσοκόβοντας κι άλλο το λαϊκό εισόδημα.
Μέτρα και αντίμετρα φέρνουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία. Αυτή είναι η ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους  που επικαλείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Η ανάπτυξη τους, τα πλεονάσματα τους, η κερδοφορία τους θα χτιστεί πάνω στην εξαθλίωση μας. Το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο!
Την ίδια στιγμή στο κλάδο του εμπορίου, στα γραφεία, στις αποθήκες, ζούμε την κλιμάκωση της επίθεσης στο πετσί μας, βιώνουμε την εφαρμογή του αντεργατικού πλαισίου που έχουν ψηφίσει. Σε όλους τους χώρους εργασίας οι ελαστικές μορφές δουλειάς έχουν γίνει πλέον καθεστώς (4ωρα, 3ωρα, 6ωρα, voucher, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι κλπ), κατάργηση ωραρίου, κατάργηση Κυριακής αργίας, απληρωσιά, καθυστερήσεις στους μισθούς, μαύρη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους βάλουμε εμπόδια. Έχουμε την δύναμη αν πάρουμε  την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, την απόφαση να  αγωνιστούμε αποφασιστικά, μαζικά, συλλογικά μαζί με το Σωματείο μας. Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε για :
Ø  Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Ø  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ø  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Ø  Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ..
Ø  Κανένας άνεργος χωρίς κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όσο  διάστημα  βρίσκεται στην ανεργία .
Ø  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, τη φτωχή αγροτιά.

 Αυτός ο δρόμος μπορεί να μας δώσει λύσεις που θα είναι ωφέλιμες για την ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: