Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-7-2016



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  •  24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κστις 10.00 πμ
  •  ΣΥΣΚΕΨΗ του Ε.Κ.Α. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 8.30μμ
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας καλεί κάθε εργαζόμενο στο εμπόριο να συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 17/7/2016 ενάντια στην κατάργησή της, που είναι από τις βασικές απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.
Με την συμμετοχή μας στην απεργία και στην σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Άρτας στέλνουμε ένα πρώτο μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε την ζωή που μας ετοιμάζουν, δυναμώνουμε την οργάνωση μας για να περάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα στην αντεπίθεση.
Οι εξελίξεις στον Μαρινόπουλο δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στον κλάδο. Ήρθε η ώρα να σημάνει συναγερμός στον κλάδο του εμπορίου.
 Οι εξαγορές, οι συγχωνεύσεις, τα κλεισίματα των επιχειρήσεων είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο, αποτέλεσμα ενός ισχυρού ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, με θύματά τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς προμηθευτές. τα παραδείγματα είναι παρά πολλά: Ηλεκτρονική, Ατλάντικ, Sprinter, Φωκάς, raxevsky, ΝΕΟΣΕΤ, Κορασίδης κ.α. Οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν έκλεισαν από τους αγώνες των εργαζομένων. Είναι η κρίση του συστήματος, οι ανάγκες της κερδοφορίας, της επανεπένδυσης κεφαλαίων σε κλάδους που η κερδοφορία είναι υψηλότερη.
Την ιδία στιγμή που ο Μαρινόπουλος επεξεργάζεται διάφορα σχέδια εξυγίανσης-μεταβίβασης ή πώλησης έχοντας σε αναμονή και αγωνία τους χιλιάδες εργαζόμενους, ο Βασιλόπουλος που έχει κάνει καθεστώς τα 4ωρα απολύει πρωτοπόρους συνδικαλιστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα LIDL που απολύουν παλιούς εργαζόμενους για να προσλάβουν νέους χωρίς δικαιώματα, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά, με καμπανιές που παρουσιάζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στα καταστήματα ως παράδεισο!
Όλα αυτά γίνονται την στιγμή που η κυβέρνηση με τους θεσμούς για λογαριασμό του κεφαλαίου ετοιμάζουν νέα μέτρα για τα εργασιακά που θα φέρουν νέες βάρβαρες ανατροπές στους μισθούς, στις συμβάσεις, στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα της απεργίας, στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Σχεδιάζουν: Την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και επίδομα αδείας), νέα μείωση του κατώτατου μισθού από 1-1-2017, κατάργηση όλων των προσαυξήσεων-επιδομάτων, τριετιών και κατάργηση της μετενέργειας γενικά των συλλογικών συμβάσεων, αμετάβλητο μισθό για όλο τον εργασιακό βίο, μείωση του κόστους των υπερωριών, της απασχόλησης το σαββατοκύριακο, αλλά και ελαστικοποίηση του πλαισίου διευθέτησης του χρόνου εργασίας (αυξομείωση ωραρίου), πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Μπροστά σ΄αυτήν την κατάσταση συμμετέχουμε όλοι:
Στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΙΟΥΛΗ
Στην ΣΥΣΚΕΨΗ του Ε.Κ.Α. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 8.30μμ
Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι στα μονοπώλια του κλάδου,  στους   μεγαλέμπορους   που   ρημάζουν καθημερινά τη ζωή μας και αφανίζουν αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Άρτα 15/7/16                                                                                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: