Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση ΕΚΑ για 1η Μάη ~ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 2016ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας
130 χρόνια από την πρωτομαγιά του Σικάγο συμπληρώνονται φέτος και Τιμούμε τους νεκρούς μας με αγώνες για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.
Είναι χρέος όλων των εργαζομένων στην χώρα μας να υπερασπιστούν τις όποιες κατακτήσεις απέμειναν οι οποίες είναι ποτισμένες με αίμα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε όλα τα κατακτήσαμε, έτσι και σήμερα συνεχίζουμε την υπεράσπιση τους με αγώνα για κοινωνική ασφάλιση, για δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα.
Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου οξύνει την επίθεση σε δικαιώματα και καταχτήσεις. Ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο – λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση και επιπρόσθετα χαράτσια και φόρους για τα λαϊκά εισοδήματα.
Η μείωση των συντάξεων, των παροχών υγείας και πρόνοιας, εξασφαλίζουν στο κεφάλαιο καλύτερους όρους χρηματοδότησης από το κράτος, ανοίγουν δρόμους κερδοφορίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας.
Αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Ανοίγουν το νέο κύκλο της επίθεσης, που είναι διαρκής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, είναι οι επόμενοι σχεδιασμοί.
 Είναι ώρα ευθύνης.
Τιμούμε την Πρωτομαγιά, τους αγώνες της τάξης μας, τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους στο καμίνι της ταξικής πάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα.
Διδασκόμαστε από τους αγώνες της τάξης μας, που σηματοδοτούν ότι όσα καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών συγκρούσεων. Κανένας δεν μας χαρίστηκε.
Το κεφάλαιο, ακόμα και την ώρα που με τον αγώνα μας το αναγκάσαμε να κάνει πίσω, παραμονεύει για να ξαναεπιτεθεί, να πάρει πίσω όσα καταχτήσαμε και ακόμη περισσότερα. Οι καταχτήσεις μας στα πλαίσια αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος δε διασφαλίζονται. Είναι διαρκώς υπό αμφισβήτηση.
Γι΄ αυτό, δίπλα στον αγώνα για να ανακουφιστεί η ζωή μας από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για κέρδη βάζουμε τον αγώνα να οικοδομήσουμε με τα δικά μας χέρια μια κοινωνία που θα περάσει τη ζωή μας σε πραγματικά ανώτερο στάδιο ευημερίας.
Η καλύτερη τιμή στους νεκρούς ήρωες της τάξης μας είναι ο αγώνας για την επιτυχία αυτού του σκοπού. Σε αυτή την κατεύθυνση, ακούραστα, αγόγγυστα, κάθε ώρα, κάθε μέρα, καταθέτουμε κόπους και θυσίες.
Αργά ή γρήγορα θα μετρήσουμε τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη η ζωή μας.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ, προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για την Κυριακή  8 του Μάη και απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας, Τιμώντας της εργατική Πρωτομαγιά,  με σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας» . Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην 48ωρη Απεργία ενάντια στον Νόμο λαιμητόμο, όταν αυτός έρθει για ψήφιση στην βουλή.
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
«ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ»
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.
Όλοι την Κυριακή 8 Μάη στην Απεργία της Πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 10:30πμ
Όλοι στην 48ωρη Απεργία όποτε πραγματοποιηθεί.


Άρτα, 26/4/2016                                                                                        Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: