Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα για τον αγώνα των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων  Άρτας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στο νομό της Άρτας, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, που μάχονται τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τη ΚΑΠ της ΕΕ, προκειμένου να γλιτώσουν από το ξεκλήρισμα που τους οδηγούν. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τις μορφές πάλης που αποφασίζει η συντονιστική σας επιτροπή.
Η εργατική τάξη στο εμπόριο και στο σύνολό της τσακίζεται από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε παρέα με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, τα οποία γιγαντώνουν την ήδη τεράστια ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την απλήρωτη εργασία, τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο κ.α.
Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καρμανιόλα έρχεται να θάψει τον όποιον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε μείνει τσακίζοντας και τη φτωχή αγροτιά όπως και τους αυτοαπασχολούμενοι της πόλης.
Θα μειωθεί κι άλλο το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και την ανεργία. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλλει κι άλλες ποσοστώσεις και περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και πολυεθνικών εταιριών, ενώ η κτηνοτροφία με τη σειρά της οδεύει στον αφανισμό, κάνοντας το λαό μας από παραγωγό, πελάτη των ξένων μονοπωλίων.
Απαντάμε σε όλους αυτούς κεφάλαιο, μονοπώλια, Ε.Ε και κυβερνήσεις με την ενίσχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ! Μόνο με κοινό αγώνα, οργάνωση και σταθερό μέτωπο απέναντι σε όλους αυτούς μπορεί ο λαός μας να πάρει τα ηνία της εξουσίας πραγματικά στα χέρια του και να διαμορφώσει την αγροτική παραγωγή που του αξίζει!                                           
                                                                                                         Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια: