Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΣΤΟ Ε.Κ.Α.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε 
ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε για άλλη μια φορά, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση με το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί θα προσπαθήσουν να βάλουν ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Τα μέτρα δεν αφορούν μόνο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια και βλέπουν καθημερινά αλλαγές στα όρια ηλικίας και στα ποσά, ούτε αφορούν μόνο τους ήδη συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν συνεχώς νέες περικοπές στις συντάξεις. Αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παράγωγη με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα, όπως στον κλάδο μας όπου κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Διαλύουν συθέμελα ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική Υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα "όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις". Έτσι όταν έρθει η ώρα της σύνταξης θα ρωτήσουν πόσα έπαιρνες? Μέσο όρο 500 Ευρώ? Ε το 60% του μέσου όρου που δικαιούσαι είναι 300 Ευρώ! Και στα όρια ηλικίας που θα έχουν ορίσει μέχρι τότε γιατί σήμερα είναι τα 67. 
Πέρα από τη σύνταξη Κοινωνική ασφάλιση σημαίνει κ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που και εκεί οι υπάλληλοι του κεφαλαίου που λέγονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Δ.Ν.Τ και λοιποί ετοιμάζουν πάρτυ περικοπών σε σημείο να μην υφίσταται καν σαν έννοια και αυτή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Πέρα απ’ όλα αυτά καταργούν και επίσημα την Κυριακή Αργία φέρνοντας μας όλο και πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα. Όμως για να υπηρετηθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων όπως είναι η Μαρινόπουλος ΑΕ απαιτούν από τους εργαζόμενους να δεχτούν μειώσεις μισθών 8% αλλά και να υπογράψουν την απόλυσή τους υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις. Θέλουν οι εργαζόμενοι να μη δικαιούνται ούτε ψίχουλο από τον αμύθητο πλούτο που παράγουν, από τα κέρδη που οι όμιλοι συγκεντρώνουν. Για να μπορέσουν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η σφαγή τους είναι για καλό (!) έχουν και τα “τσιράκια” τους, έχουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες που στρογγυλοκάθονται και διαπραγματεύονται με τα αφεντικά τί θα χάσουν οι εργαζόμενοι.
Δε θα τους περάσει.  

Οι πρόσφατες νίκες απέναντι στην εργοδοσία που είχαν οι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογία της Άρτας με την ανάκληση των 6 απολύσεων και στην Γενική Ανακύκλωση Ιωαννίνων με την ανάκληση των 17 απολύσεων δείχνουν το δρόμο του αγώνα! 
Οι εργαζόμενοι του κλάδου συσπειρωμένοι στο σωματείο μας οργανωμένα και με πίστη στο δίκιο μας συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30΄ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία που έχει προκυρηχθεί στη Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 1 Δεκέμβρη.
     26/11/2015
                                                                                                                                      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: