Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Σωματείου Εμπ/λων Αρτας για Κυριακή 1 Νοέμβρη 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 9.30 π.μ. 
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι η απάντηση των εργαζόμενων, των ανέργων, της νεολαίας του κλάδου απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Φέρνουν νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του ασφαλιστικού δεν μπορεί να είναι άλλη από την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε πολυκατάστημα, σε κάθε Σουπερ Μάρκετ.
Οι αλλαγές αυτές έρχονται να προστεθούν στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που έχουν γίνει η σκληρή πραγματικότητα για τους εμποροϋπάλληλους.
Μπροστά μας έχουμε το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 1/11/15 με βάση τη ισχύουσα νομοθεσία, που είναι από τις βασικές απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.
Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν ότι μεγαλέμποροι και μεγαλοεργοδότες προετοιμάζουν το έδαφος για την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους την ισχυροποίηση τους στην κούρσα του ανταγωνισμού που εντείνεται.
  •   Η μόνη απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων είναι η οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας το κλαδικό μας σωματείο.
  •  Ερχόμαστε σε σύγκρουση με την λογική της ατομικής λύσης, του συμβιβασμού και της υποταγής μέσα από τον οργανωμένο αγώνα που βάζει μπροστά τις πραγματικές ανάγκες μας.
  •  Σπάμε τον φόβο, μέσα από την συλλογική δράση, μέσα από την ενεργή συμμετοχή μας.
Συμμετέχουμε όλοι στην Γενική Συνέλευση του κλαδικού μας σωματείου στις 1 Νοέμβρη με στόχο να οργανώσουμε την συνέχεια των αγώνων μας και η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη και απαραίτητη. Η ανταλλαγή της πείρας και των συμπερασμάτων όλου του προηγούμενου διαστήματος μπορεί να μας βγάλει πιο δυνατούς απέναντι στην σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Να συμβάλει στην επιτυχία της απεργιακής μάχης της Κυριακής, αλλά και στις 12 Νοέμβρη με στόχο την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:
  •  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  •  Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
                                                                                                                                                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: