Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 6-7 ΙΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την φωνή μας!!! Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 30 ΙΟΥΝΗ 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 6-7 ΙΟΥΛΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ την φωνή μας!!!
Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 30 ΙΟΥΝΗ
8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο




Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Την τριετία που διανύσαμε σαν Διοίκηση, επιδιώξαμε το Σωματείο μας να είναι στήριγμα και καθημερινός σύμμαχος για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Όσοι από εσάς κατήγγειλαν τα όσα τους συμβαίνουν και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι να έχουμε Σωματείο που παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας, διεκδικεί με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες, σε αντίθεση με εργοδοσία, κυβερνήσεις, ΕΕ. Με κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, στηρίξαμε έμπρακτα συναδέλφους από μικρούς και μεγάλους χώρους δουλειάς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Στο διάστημα αυτό, προσπαθήσαμε να μην περάσουν στα βουβά τα νέα μέτρα, να υπάρξει ενημέρωση, να μην κυριαρχήσει η λογική του «να βάλουμε πλάτη» και «θα λογαριαστούμε μετά», η λογική της παράλυσης που καλλιεργούσαν οι κήρυκες της υποταγής και του συμβιβασμού μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Αποκαλύψαμε τον ταξικό χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης και συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής. Δεν ρίξαμε τον πήχη των διεκδικήσεων και δεν υποχωρήσαμε από την πάλη για ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε και να αποκαλύπτουμε τον ρόλο και τις μεθοδεύσεις των ανθρώπων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων μέσα στους εργαζόμενους, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμού, βάζουμε εμπόδια στα σχέδιά τους!
Δώσαμε πραγματικές μάχες για την οργάνωση του κάθε συναδέλφου, για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση που δεχόμαστε, για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για νέες κατακτήσεις. Η πορεία αυτή του Σωματείου σου δεν είναι τυχαία! Οφείλεται στο γεγονός ότι οι ταξικές δυνάμεις, βρίσκονται στο τιμόνι του. Οφείλεται στο γεγονός ότι υιοθετώντας το πλαίσιο πάλης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) δεν τα διπλώνει, δεν το βάζουν στο χέρι, δεν “κάθεται στα τραπέζια” του “κοινωνικού διαλόγου” παζαρεύοντας με τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις τους πόσα θα χάσουμε.
Στην περίοδο της καραντίνας του κορωνοιού απαιτήσαμε από τις τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου να λάβουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων στα καταστήματα από μικρά εμπορικά μέχρι μεγάλα σουπερμάρκετ, π.χ διάφανα πλαστικά προστατευτικά στα ταμεία κ.α, δώσαμε τη μάχη με τις μισθολογικές απάτες με συναδέλφους που ήταν σε κατάσταση εργασιακής αναστολής ενώ δούλευαν κανονικά.
Οι αντεργατικοί νόμοι ακυρώνονται μέσα στην καθημερινή μάχη στους χώρους δουλειάς, στους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματα μας. Τρανά και πρόσφατα παραδείγματα, ο αγώνας των διανομέων της EFOOD, που μέσα από την καθολική απεργιακή τους κινητοποίηση, και μάλιστα χωρίς ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αλλά με μαζικότατες συνελεύσεις στον δρόμο και πάνω στη φλόγα της μάχης, ακύρωσαν στην πράξη το άρθρο τις επιδιώξεις της εργοδοσίας να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε «συνεργάτες». Οι λιμενεργάτες στην COSCO έκαναν το πένθος για το νεκρό συνάδελφό τους δύναμη. Έδωσαν μια συγκλονιστική μάχη ώστε το λιμάνι να μην λειτουργεί με όρους που δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να γυρίζουν ζωντανοί στο σπίτι τους μετά το μεροκάματο.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Δε μπορούμε να ζούμε καθημερινά με το άγχος αν θα έχουμε δουλειά, αν θα πληρωθούμε, πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Δε μπορούμε να ζούμε με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το αύριο. Στα εμπορικά κέντρα, σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες αλλά και σε μικρότερες οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την απληρωσιά, την ανεργία, τη μερική εργασία, τους μισθούς των 300-400 ευρώ, βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση απ’ ότι πριν. Την ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δώρα, φοροαπαλλαγές και ελαφρύνεις οι εργαζόμενοι πρέπει βρέξει χιονίσει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, στις πληρωμές τους, στην εφορία, στις ΔΕΚΟ. Το κοινωνικό πρόσωπο των επιχειρήσεων στα super market το αντιλαμβάνονται χιλιάδες εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν λόγω αυξημένων αναγκών μέσα στην πανδημία και τώρα θα βρεθούν στο δρόμο γιατί όπως λένε τα στελέχη των επιχειρήσεων «η δουλειά έχει πέσει», όταν οι τζίροι έχουν εκτοξευτεί και η εντατικοποίηση της εργασίας, τσακίζει κόκκαλα!
Η πείρα δείχνει ότι μόνο με την οργάνωση μας στα σωματεία μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τον αγώνα μας για τη κάλυψη των συγχρόνων αναγκών.
Προχωράμε τώρα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για:
  • Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Άμεση κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου!
  • Αναγνώριση 3ετιών μετά το 2012.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας π.χ. 4ωρα και μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Προστασία 1ης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
  • Μηνιαίο Πρόγραμμα Εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
Μπροστά στις εκλογές καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει, με την εγγραφή στο Σωματείο για να βγει ακόμα πιο ενισχυμένο, ακόμα πιο δυνατό για τις σοβαρές μάχες που έχουμε μπροστά μας! Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η συμμετοχή κάθε εμποροϋπαλλήλου στις εκλογές!
Το Σωματείο σου είναι δική σου υπόθεση, αφορά την ίδια σου την ζωή! Πάλεψε για αυτήν!
6-7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 8μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: