Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10.30 π.μ. στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

24/04/2023



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένα νήμα, ποτισμένο με το αίμα χιλιάδων, συνδέει τους αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 με τους αγώνες του σήμερα! Μια πορεία σκληρών ταξικών αγώνων που δείχνουν πως τίποτα ποτέ δεν μας χαρίστηκε, πως ότι έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει μέσα από αγώνες και θυσίες της τάξης μας απέναντι στην τάξη των εκμεταλλευτών μας, απέναντι στην τάξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, που παρασιτούν και πλουτίζουν σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας! Αγώνες που δείχνουν πως όσο ανίκητος κι αν μοιάζει πολλές φορές ο αντίπαλός μας, όσο κι αν οι συσχετισμοί είναι προσωρινά αρνητικοί για την τάξη μας, η δύναμη του οργανωμένου αγώνα των εργατών μπορεί να τα σαρώσει όλα, μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει εν μέσω του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγεται μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας στις πεδιάδες της Ουκρανίας. Μας βρίσκει μέσα σε τεράστια οικονομική εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα λόγω της ακρίβειας, ως αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και μπροστά σε μία νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση. Μας βρίσκει με ξεχαρβαλωμένες εργασιακές σχέσεις, με μισθούς φιλοδωρήματα, εντατικοποίηση και δεκάδες εργοδοτικά εγκλήματα. Μας βρίσκει δύο περίπου μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη-ανθρωποθυσία για τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών!

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει 20 ημέρες πριν την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 21 Μάη… Μπροστά στην εκλογική μάχη τα κόμματα-υπηρέτες των μεγαλοεργοδοτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά τους-ΜέΡΑ25, Ελληνική Λύση), που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλοι τους έχουν ψηφίσει αντεργατικούς νόμους από κυβερνητικά πόστα, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό μας με ψευδοδιλλήματα. Λένε ότι αν από τις εκλογές δεν προκύψει σταθερή κυβέρνηση, τότε «φίδι που μας έφαγε»!!! Δηλώνουν σε όλους τους τόνους έτοιμοι όλοι τους να συνεργαστούν με όλους τους για «το καλό της πατρίδας», για «το καλό» όλων μας!!! Τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι στα βασικά συμφωνούν! Τα λόγια βέβαια είναι περιττά, καθώς οι πράξεις τους επιβεβαιώνουν αυτήν τη σύμπλευση!

Η φετινή Πρωτομαγιά όμως βρίσκει τους εργαζόμενους, τον λαό μας, τους λαούς άλλων χωρών στους δρόμους του αγώνα! Στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, στην Τουρκία, στο Καζαχστάν, στις ΗΠΑ και αλλού η εργατική τάξη και ο λαός παλεύουν όλο και πιο μαζικά, όλο και πιο μαχητικά ενάντια στις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων, όπως εκφράζονται μέσα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους.

Στη χώρα μας οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη με προμετωπίδα το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δείχνουν τι μπορεί να πετύχουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, όταν οργανώνεται και παλεύει για την ικανοποίηση των δικών του σύγχρονων αναγκών! Παράλληλα, μια σειρά από αγώνες μικρότεροι ή μεγαλύτεροι με μπροστάρη τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές κατακτήσεις για τους εργαζόμενους στη χώρα μας

Μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω, στη δουλειά ήλιο με ήλιο, με συνθήκες εργασίας σύγχρονης δουλείας. Δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, με ωράρια και προγράμματα όπως βολεύει και εξυπηρετεί τις ανάγκες της επιχείρησης, με εξαντλητικούς ρυθμούς, χρονοδιαγράμματα και στόχους, δουλειά από πόστο σε πόστο.

Αυτοί οι όροι εργασίας σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους  μισθούς μας και την ακρίβεια που καλπάζει μας έχουν πνίξει, αναγκάζουν πολλούς από εμάς να κάνουμε τη νύχτα – μέρα και να αναζητάμε δεύτερη και Τρίτη δουλειά για να τα βγάλουμε πέρα, για να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες.

ΟΥΤΕ ΟΛΗΜΕΡΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΡΙΑΚΗ – ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ Η ΖΩΗ

Δεν πάει άλλο!  Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσουμε την οργάνωση μας σε κάθε κατάστημα, αποθήκη και γραφείο. Όλοι συσπειρωμένοι στο σωματείο μας  να διεκδικήσουμε :

       Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αύξηση μισθού

       Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.

       Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

       7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο για όλους, με σταθερό ωράριο εργασίας και απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.

       Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

       Μέτρα προστασίας  υγείας και  ασφάλειας των εργαζομένων

ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Συνεχίζουμε και τιμάμε αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή, την 1η ΜΑΗ, τους ήρωες-εργάτες του Σικάγο, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Δυναμώνουμε λοιπόν το Σωματείο μας μετατρέποντας την αγανάκτηση σε οργανωμένο αγώνα, βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών! Παλεύουμε για τα δικαιώματα και την ζωή μας με νέους αγώνες βαδίζοντας στα χνάρια των αιματηρών αγώνων της τάξης μας μέχρι να πάψει κάθε εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο! Συμμετέχουμε μαζικά στην ΑΠΕΡΙΑΚΗ συγκέντρωση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ τη Δευτέρα 1η ΜΑΗ στις 10:30μμ το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Άρτας !

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΤΑΞΗ ΜΑΣ!

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: