Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΟΡΓΗ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ



Ανθρώπινο ποτάμι με χιλιάδες κόσμου και απεργούς η απεργιακή συγκέντρωση στην Άρτα.
Με τη συμμετοχή όλων των φορέων πραγματοποιήθηκε η μαζικότερη και μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση την τελευταία δεκαετία.
Ξεχώρισε ξανά η μαζική συμμετοχή μαθητών και φοιτητών της πόλης από όλα τα σχολεία και τις σχολές που ξεπέρασαν ακόμα και απειλές σε ορισμένες περιπτώσεις.
Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κιλκίς χαιρέτισαν ο Χουλιάρας Δημήτρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων – Βιοτεχνών Άρτας, ο Γιώργος Θεοδόσης, πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας, η Βάσω Αμπελογιάννη, εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, ο Παπαδόπουλος Πέτρος, Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, η Στάμου Κωνσταντίνα, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας, η Τατσιοπούλου Κατερίνα, από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Άρτας. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Κατσαρό Αλέξη, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. 


Η πορεία είχε χαρακτηριστικό παλμό, με το συνθήματα «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «Οι ράγες του κέρδους βάφονται με αίμα, μ’ αγώνα θα δικαιωθούν τα θύματα στα τρένα», «Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στα αυγά μας, είναι να παλέψουμε τα δικαιώματά μας» να επικρατούν.
Η πορεία κατέληξε στην περιφερειακή οδό με συμβολικό αποκλεισμό της. Εικόνα από το μέλλον χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση καθώς εργάτες, αγρότες, μαθητές, φοιτητές και αυτοαπασχολούμενοι έκαναν πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».
Πέμπτη 16/03/2023

Δεν υπάρχουν σχόλια: