Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση του σωματείου για την απόφαση του Αρείου πάγου για τους πλειστηριασμους

 Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που έχει οδηγήσει στο ξεζούμισμα του λαϊκού εισοδήματος, οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η τεράστια ακρίβεια που τσακίζει κόκαλα και η φοροληστεία έχει οδηγήσει και θα οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά καταχρεωμένα, μπροστά στον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας.

«Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου που θεωρεί νόμιμη τη δυνατότητα σε funds και services να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, δίνει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες οφειλέτες που βλέπουν να επιταχύνονται οι διαδικασίες για να χάσουν τα σπίτια τους. Με τη συγκεκριμένη απόφαση μπαίνουν άμεσα σε υλοποίηση σχεδόν 700.000 πλειστηριασμοί.

Μάλιστα, η βιασύνη για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης απόφασης δείχνει ότι τα «κοράκια» δεν κρατιούνται να προχωρήσουν στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και πάει με ρυθμούς χελώνας, όταν είναι να δικαιώσει έναν εργαζόμενο, το φτωχό αγρότη ή έναν αυτοαπασχολούμενο.

Αυτή η επίθεση ενάντια στον μόχθο του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Η ανάγκη απόκτησης κατοικίας γίνεται ευκαιρία τοκογλυφίας από τα νόμιμα αρπακτικά και με την πρώτη αδυναμία πληρωμής είναι έτοιμοι για έξωση και ξανά πώληση σε άλλο θύμα.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να επιτρέψει να χαθούν περιουσίες από τα κοράκια. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για να γίνει πράξη το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Να αποτρέψουμε όχι μόνο τους πλειστηριασμούς, αλλά και τις εξώσεις που θα έρθουν μες το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε:

  • Την πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  • Κανένα σπίτι εργατικής – λαϊκής οικογένειας σε πλειστηριασμό, πάγωμα κατασχέσεων και χρεών προς τράπεζες.
  • Διαγραφή χρεών τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες.
  • Άμεση επανασύσταση  του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
  • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας κατοικιών για να στεγαστούν χιλιάδες οικογένειες.

Καλούμε όποιον εργαζόμενο βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, να μην υποκύψει στις πιέσεις, να μη χάσει τους κόπους μιας ζωής. Να έρθει σε επαφή με το σωματείο , είτε επώνυμα είτε προφυλάσσοντας την ιδιωτικότητα του, μπορούμε να δώσουμε την μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς με αλληλεγγύη και συμμετοχή, όλοι μαζί τον αγώνα να μη χαθούν άλλες κατοικίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: