Εργάτη Μπορείς ΧΩΡΙΣ Αφεντικά!

Εργάτη ΜΠΟΡΕΙΣ Χωρίς Αφεντικά!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ: Για την προστασία του εισοδήματος, της δουλειάς, της υγείας του λαού μας! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Σάββατο 26 ΦΛΕΒΑΡΗ, 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κιλκίς

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

 

30 χρόνια μετά τη συμφωνία του Μάαστριχτ, είναι πια «ηλίου φαεινότερο», το που μας πάει η καπιταλιστική ανάπτυξη. Η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε πανηγυρισμούς από τα κόμματα που υπόγραψαν τη συμφωνία (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ), να μας ξαναθυμίσουν τα χρυσά κουτάλια, που στην πορεία τα έλιωσαν και έγιναν χρυσές μασέλες, για την πλουτοκρατία. Αλλά τι να σου κάνουν και αυτοί, πρέπει να λύσουν και το θέμα του φουρθιώτη, για να μπορούν να περνάνε με την ησυχία τους, απεργοκτόνους νόμους, να πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, να στέλνουν το λαϊκό εισόδημα στα τάρταρα. 

Πρέπει να το ομολογήσουμε όμως, ότι έχουν λύση δια «πάσαν νόσον». Μένουμε σπίτι όταν κυκλοφοράει ίωση (κρατώντας σαν εικόνισμα τις 3 ελευθερίες στην κίνηση κεφαλαίων – εμπορευμάτων και υπηρεσιών), μένουμε στην πλατεία όταν κάνει σεισμό (κρατώντας ανοιχτή γραμμή για την κυκλοφορία του εργατικού δυναμικού), μένουμε στους δρόμους όταν πιάνει φωτιά, και αν είμαστε τυχεροί και βρέξει και τον δεκαπενταύγουστο, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα υπαίθριο μπάνιο, χωρίς να χρειαστεί να ανάψουμε θερμοσίφωνα, όπως μας συμβουλεύουν οι υπουργοί της κυβέρνησης. 

Είναι δε τέτοιο το θράσος τους, που δεν το έχουν σε τίποτα, να γυρίσουν τις λαϊκές ανάγκες, στην εποχή των σπηλαίων. Όλο και θα βρούνε και τίποτα Μ.Κ.Ο., να μας πείσουν για το ευάερο και ευήλιο του κλίματος της εποχής αυτής, να αντικαταστήσουμε τα μαγκάλια που σκοτώνουν με ξύλα στη μέση της σπηλιάς. Αλλά και στην τελική, έτσι που το πάνε το γράμμα, δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, αρκεί να μας εμπλέξουν στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σε κανένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την υπεράσπιση της μητέρας Ουκρανίας και διάφορων άλλων «μανάδων» που αποκτούμε καθημερινά, για να μας εξασφαλίσουν δωρεάν διακοπές σε τόπους χλοερούς. 

Τώρα πια, το συλλαλητήριο παίρνει παλλαϊκά χαρακτηριστικά, αφού στο επίκεντρο έχει τα προβλήματα που «καίνε» την εργατική - λαϊκή οικογένεια και που δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας διαμορφώνουν μια εφιαλτική κατάσταση: Ακρίβεια και ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και στην Ενέργεια, που βάζουν όλο και πιο σφιχτά τη θηλιά των χρεών στον λαιμό των εργαζομένων. Εκατόμβη νεκρών καθημερινά λόγω του σμπαραλιασμένου δημόσιου συστήματος Υγείας, του κριτηρίου «κόστους - οφέλους» που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. Σάββατο 26 Φλεβάρη. 12.οομ.μ. στην πλ. Κιλκίς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: